През Средновековието фамилията управлява Савоя, чиято територия обхваща части от

...
През Средновековието фамилията управлява Савоя, чиято територия обхваща части от
Коментари Харесай

Почина последният престолонаследник на Италия

През Средновековието семейството ръководи Савоя, чиято територия обгръща елементи от днешна Италия, Франция и Швейцария
Виктор Емануил Савойски, наследник на последния италиански крал, умря на 86-годишна възраст в дома си в Женева, заобиколен от фамилията си, съобщи ДПА.

Виктор Емануил е последният престолонаследник на Италия.

През Средновековието семейството ръководи Савоя, чиято територия обгръща елементи от днешна Италия, Франция и Швейцария. Кралският жанр ръководи Италия от 1861 до 1946 година.

На референдум през 1946 година италианците гласоподават с дребна разлика за унищожаване на монархията. Тогава бащата на Виктор Емануил - крал Умберто Втори, който се възкачва на трона едвам три седмици по-рано, е заставен да отиде в заточение в Швейцария.

Виктор Емануил на процедура е формален престолонаследник единствено за към месец и прекарва по-голямата част от живота си отвън Италия.

Бащата на крал Умберто - крал Виктор Емануил Трети, който в края на Втората международна война абдикира в интерес на сина си, опетнява името на семейството поради връзките си с фашизма. През 1922 година Виктор Емануил Трети кани Бенито Мусолини да сформира държавно управление, с което проправя пътя за тирания, траяла две десетилетия, а през 1938 година подписва расистки закони, които не разрешават на евреите да заемат държавни длъжности и да посещават учебни заведения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР