През следващото лято очакваме завръщане на полския пазар по морските

...
През следващото лято очакваме завръщане на полския пазар по морските
Коментари Харесай

Туроператор от Варна: Държавата ни не умее да печели от скрития износ!

През идващото лято чакаме завръщане на полския пазар по морските ни курорти. Това съобщи за Varna24.bg Герчо Герчев, туроператор ва полския пазар от Варна.

Той уточни, че до момента  всяка есен в Полша се е провеждала туристическа борса, само че поради епидемията от COVID-19, такава тази година не се е състояла.

" И по тази причина през месец октомври взех решение аз да отида до Полша, където прекарах една седмица и организирах редица среща с сътрудници, които ми вдъхнаха сериозен оптимизъм. Очаква се добър сезон от полския пазар и единствено можем да съжаляваме, че пропуснахме това лято “, разяснява Герчев.

Той уточни, че през миналия към този момент летен сезон българската страна е освободила румънските, чешките и други задгранични туристи от изискването за влизане с тест в страната, което е похвално. Полските туристи, които са сериозен пазар, обаче не са били освободени от тестванията, а доводът за това решение от страна на българската страна не е било оповестено.

На въпрос, какви са предложенията към новото държавно управление от страна на туроператорите, които работят с полския пазар, Герчо Герчев съобщи, че е добре да се вземе образец от Хърватия, която тази година е има превъзходен сезон, само че той е бил за сметка на българския.

" Хърватия още през април, когато беше разгара на акцията разгласи, че ще приема полски туристи без проби. И всеки поляк, на който му се ходеше на топло и на море отиде там. Само най-упоритите пристигнаха в България. Вярно е и това, че в края на юни и началото на юли Хърватия сподели – да, въпреки всичко ще имате проби, само че това беше маркетингов трик. Те съумяха да привлекат вниманието, осъществиха огромен % предварителни записвания, до момента в който ние ги изтървахме “, разяснява още Герчев.

По отношение на помощта от страна на страната Герчо Герчев съобщи, че тези помощи, за които всеобщо се приказва по медиите са за така наречен произлязъл туризъм.

" А за входящия туризъм, от който действително България печели – за него помощи няма.

Навремето учехме, че входящия туризъм е прикрит експорт. Няма страна по света, която да не желае да прави прикрит експорт, а туризмът е тъкмо това. Всяка страна, която желае да продава - разпространява всички вероятни забележителности, които има, с цел да може да докара хора, които да ги видят и надлежно да влагат средства в стопанската система на дадената страна. А при нас се случва противоположното – ние газим нашите забележителности и не викаме туристите да ги видят, а тези, които въпреки всичко желаят да дойдат ги пъдим, както е образецът с Полша от миналото лято “, безапелационен бе Герчо Герчев.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР