През следващото денонощие валежите ще продължат, в Западна и Централна

...
През следващото денонощие валежите ще продължат, в Западна и Централна
Коментари Харесай

Дъжд и сняг ни очакват и през идните дни

През идващото денонощие преваляванията ще продължат, в Западна и Централна България ще са най-вече от сняг, обилни - в планинските региони.

Ще се образува нова снежна завивка. На изток ще вали дъжд. През нощта в северозападните региони, а денем и в останалата част от страната вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е сдържан до мощен и с него ще нахлува леден въздух, оповестява Флагман.бг

Минималните температури ще са най-вече сред минус 1 и 4 градуса, а оптималните ще са от 1 - 3 градуса в Западна България, до 6 - 8 градуса в югоизточните региони от страната.

През нощта против неделя от запад преваляванията ще отслабват и стопират.

По Черноморието ще бъде облачно и с превалявания от дъжд, обилни по южното крайбрежие. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 4 и 8 градуса. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 6 - 7 градуса.

В планините ще е облачно, прохладно и с превалявания от сняг, обилни в масивите от западната половина на страната. Ще духа мощен до плевел вятър от запад-северозапад и в композиция със снеговалежа ще има условия за формиране на преспи и навявания.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 1, на 2000 метра - към минус 5 градуса.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР