През следващия арт сезон инициативата Театър София“ идва при вас“

...
През следващия арт сезон инициативата Театър София“ идва при вас“
Коментари Харесай

Театър „София“ превзема 5 столични сцени

През идващия арт сезон самодейността „ Театър „ София “ идва при вас “ ще се реализира с турнета из цялата страна, защото постройката на общинската натрупа е в ремонт. Освен с ежемесечните гостувания в разнообразни обитаеми места, артистите от най-големия ни общински спектакъл ще се показват със своите хитови постановки на други 5 столични подиуми.

Сезонът стартира с премиерния театър „ Невинно малко ликвидиране “ на 19 септември в Theatro на ул. „ Върбица “ 12 оттук Канала. В тази френска черна комедия от Жан-Пиер Мартинез, в която сюжетът се заплита към изневери и фамилни недоразумения, вземат участие Дария Симеонова, Неда Спасова и Пламен Манасиев. Режисьор е младата Надя Панчева, сценограф – Ясмин Мандели, композитор – Милен Апостолов.

На 27 септември Елеонора Иванова, позната от сцената и дребния екран (чаровната Поли в сериала „ Братя “), ще бъде новото попълнение в модерната и ексцентрична комедия на Клеман Мишел „ Кашонът “, още веднъж на сцената на „ Театро “.

Срещите на огромния театър „ Пер Гюнт “ по Ибсен, режисиран от Катя Петрова, с Ириней Константинов и младата звезда Александър Тонев в облика на основния воин в разнообразни интервали от живота му, ще се състоят в спектакъл „ Азарян “ през октомври. Историята на съдбовната жена Лулу в едноименния театър на Крис Шарков по пиесата на Франк Ведекинд, в чиято роля още веднъж е красивата Елеонора Иванова, също ще може да бъде гледана в „ Азарян “.

От идващия сезон в „ Сълза и смях “ постоянно ще се играе спектакълът „ Горчивите сълзи на Петра декор Кант “ от Райнер Вернер Фасбиндер – едно от последните премиерни заглавия на спектакъл „ София “. Под режисурата на проф. Пламен Марков Лилия Маравиля е преуспяла фешън дизайнерка, която се влюбва в момичето, чиято кариера стартира с помощта на нея. Постановката ще бъде показана и на фестивала „ Сцена на кръстопът “ в Пловдив.

Театър „ София “ ще гостува регулярно и в спектакъл „ Българска войска “, както и в Младежкия спектакъл „ Николай Бинев “.

Очаква се ремонтът в постройката на спектакъл „ София “ да продължи идната година и половина. Следете уеб страницата на театъра и обществените му мрежи за настояща информация къде и по кое време ще се играят заглавията от афиша му.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР