През следващите часове очакваните валежи ще бъдат леко оцветени и

...
През следващите часове очакваните валежи ще бъдат леко оцветени и
Коментари Харесай

Аномалия от небето над България в следващите часове



През идващите часове предстоящите превалявания ще бъдат леко оцветени и примесени със сахарски прахуляк, само че няма аргументи за паники, предизвестиха синоптиците от. 

Причината за високите равнища на сахарски прахуляк е мощен средиземноморски циклон, позициониран над Италия. Той засмуква голямо количество сахарски прахуляк в атмосферата, а близките ветрове, съпътстващи циклона, го разнасят към Балканите и Източна Европа.

Сироко е топъл югозападен вятър в Средиземноморието. Обикновено се образува, когато атмосферното налягане в Средиземноморието е по-високо, а по  същото време се следи ниското налягане над северната част на Африка. Огромната разлика в налягането провокира вятър, който се движи от Африка към Средиземноморието, носейки изсъхнал и топъл въздух.

Сироко постоянно провокира високи температури и изсушаване на почвата, което може да докара до висок риск от пожари.

В този случай чакаме мощни ветрове в Либия и Египет. Според моделите поривите напразно ще надминат 90-100 км/час. Силните ветрове ще образуват и съществени пясъчни стихии. Поради югозападния транспорт, този пясък ще доближи и до Гърция и огромна част от Балканите, а преваляванията ще бъдат и леко оцветени. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР