През следващите часове очакваме да се изстреля високоскоростен поток от

...
През следващите часове очакваме да се изстреля високоскоростен поток от
Коментари Харесай

Магнитна буря удря Земята до часове

През идващите часове чакаме да се изстреля високоскоростен поток от безоблачен вятър в магнитното поле на Земята

През идващите няколко часа Земята ще попадне в обсега на междинна по мощ магнитна стихия. Тя ще е от клас G1-G2, сочат данните на все още.

През идващите часове чакаме да се изстреля високоскоростен поток от безоблачен вятър в магнитното поле на Земята и от четвъртък (1 декември) до петък (2 декември) той евентуално ще провокира геомагнитна стихия.

Магнитните стихии са разграничени на пет категории - G1 " слаба ", G2 " междинна ", G3 " мощна ", G4 " доста мощна " и G5 " извънредно мощна ".

Според прогнозите на специалисти от Националната организация за океански и атмосферни проучвания на Съединени американски щати (NOAA), новото активизиране на Слънцето се дължи на сходна на каньон дупка, който се намира в горните пластове на слънчевата атмосфера.

Короналната дупка е великански безоблачен процеп, който се простира напречно на центъра на Слънцето. Короналните дупки са области в горните пластове на слънчевата атмосфера, където наелектризираният газ (или плазма) на нашата звезда е по-малко парещ и компактен, в сравнение с в други области, заради което те наподобяват черни на фона на останалата част.

Около тези дупки се изхвърля безоблачен материал на открито със скорост до 2,9-3,5 милиона км/ч.

Какво може да ни аргументи магнитната стихия

Обикновено разстройствата въздействат неподходящо на възрастните и на хората със слаб имунитет. Хората, които са чувствителни към тези феномени, могат да почувстват изнемощялост, главоболие, неразположение, съмнение в кръвното налягане и слаба централизация.

Възможно е да има разстройства в връзките и навигационните системи и даже проблеми с интернет връзката в Европа, Канада и Аляска.

Какво съставлява геомагнитната стихия и препоръки по какъв начин да се предпазим

Геомагнитните стихии съставляват огромни и внезапни разстройства в стойностите на Земното магнитно поле, породени от взаимоотношението му със слънчевия вятър. Когато се следи изригване от някоя от дейните области на Слънцето, в междупланетното пространство се отделя поток от плазма, който се изстрелва със скорост сред 600 и 900 км/сек. Обикновено към два дни са нужни на този поток да доближи Земята. Заредени частици съумяват да обхванат през полярните области и да провокира образуването на мощни токови системи към екватора и полярните кръгове.

При геомагнитни стихии лекарите поучават да се съблюдава режим на хранене с плодове и зеленчуци, без скотски мазнини. Доста оказва помощ и пиенето на повече вода. Прекарайте няколко часа на открито, само че и не прекалявайте с разходките.

Не е целесъобразна потреблението на тежка храна, както и дълготрайно застояване в затворени пространства без чист въздух.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР