През следващата учебна година първата у нас езикова гимназия, тази

...
През следващата учебна година първата у нас езикова гимназия, тази
Коментари Харесай

Езиковата гимназия в Ловеч планира да намали паралелките по немски език

През идната образователна година първата у нас езикова гимназия, тази в Ловеч, известна още като „ немската “ планува да понижи с една паралелките си за профилирано проучване точно на немски език.

Това е заложено в проект – приема за идната образователна година, който следва да бъде утвърден. Предвижда се профилираните паралелки с първи език немски да бъдат понижени на 2 за сметка на новата компетентност „ Професионална подготовка и туристическа анимация “ с разширено проучване на немски език. „ Дава се опция на профилираните гимназии да имат и банкет на професионални паралелки. Езиковата гимназия се възползва от това преимущество ", разкри пред БНР заместник-кметът на общината Венцислав Христов:

Нови специалности ще бъдат разкрити и в две от професионалните гимназии в Ловеч, добави той. „ В Професионалната гимназия по електротехника имаме нови специалности – паралелка с "автотранспортна техника " и една паралелка "промишлена електроника и електрообзавеждане на транспортна техника ". В Професионалната гимназия по стопанска система, търговия и услуги се предлага дуална форма на образование – подкрепяне на възрастни хора. “
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР