През следващата седмица предстои чувствително захлаждане. Ще посрещнем астрономическата пролет,

...
През следващата седмица предстои чувствително захлаждане. Ще посрещнем астрономическата пролет,
Коментари Харесай

Синоптикът Петър Янков прогнозира къде ще натрупа сняг след нахлуването на новите циклони и кога ще се затопли

През идната седмица следва сензитивно захлаждане. Ще посрещнем астрономическата пролет, която настава на 20 март, със студено време и превалявания от сняг.

“През почивните дни ще превалява дъжд. В началото на идната седмица, в това число вторник и сряда се чака сензитивно намаляване на температурите и валежи от сняг в планините и по високите полета над 800 метра ”, съобщи синоптикът от ТВ- МЕТ Петър Янков, представен от " Труд ".

Той изясни, че преваляванията от сняг няма да са обилни и не се чака струпване на снежна завивка, само че температурите ще са по-ниски от нормалните за този интервал от годината. Минималните температури на доста места ще са -7, 8 градуса.

“Градусите обаче бързо ще се покачват, тъй като слънцето денем към този момент топли доста повече. В четвъртък и петък минималните температури ще са от -3 до 2 градуса, а оптималните са сред 7 и 10 градуса, с повече слънчеви часове следобед. Истинската пролет ще настъпи след 24-25 март, тогава преваляванията ще спрат и междинните температури ще бъдат в нормите за края на месец март – сред 9 и 14 градуса.

Синоптикът предизвести, че поради преваляванията от дъжд и стоплянето изискванията в планините не са изключително подобаващи за феновете на зимните спортове и туристите.

“Снегът е мек, а и през уикенда много ще вали в планините. Все отново за тези, които са решили да карат ски или да вършат походи по-подходящия от двата почивни дни е събота ”, сподели още синоптикът Петър Янков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР