През следващата година по програмите, съфинансирани чрез фондовете на ЕС,

...
През следващата година по програмите, съфинансирани чрез фондовете на ЕС,
Коментари Харесай

Над 40 процедури с европейско финансиране за 1.3 млрд. лева през 2018 г.

През идната година по стратегиите, съфинансирани посредством фондовете на Европейски Съюз, ще бъдат оповестени повече от 40 процедури за набиране на планови оферти на обща стойност над 1,3 милиарда лв..

Това оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Договорените средства по оперативните стратегии и Програмата за морско дело и риболовство към края на октомври тази година възлизат на малко над 8 милиарда лв. или близо 46% от общия бюджет. До бенефициентите са достигнали надлежно малко над 14% от бюджетите на стратегиите или близо 2,5 милиарда лв..

По Програмата за развиване на селските региони са били подписани контракти за над 1,7 милиарда лв. или към 30,4% от средствата за селскостопански планове до края на програмния интервал. До момента по тях са разплатени над 800 млн. лв. към бенефициентите.

Междувременно България е завършила отчитането на физическото и финансовото осъществяване на стратегиите от първия за страната програмен интервал 2007-2013 година и регистрира над 95% осъществяване на финансовата рамка.

Индикативни годишни работни стратегии се разгласяват в Информационната система за ръководство на наблюдаване на средствата от Европейски Съюз (ИСУН) www.2020.eufunds.bg, където в действително време може да се наблюдава напредъкът в финансовото и физическото осъществяване на всички принадлежности, съфинансирани посредством фондовете на Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР