През сезон 2022-2023 пловдивчани в елита се увеличиха за сметка

...
През сезон 2022-2023 пловдивчани в елита се увеличиха за сметка
Коментари Харесай

Общо 23-ма пловдивчани играят в елита през този сезон, но малцина от тях са в Ботев и Локо

През сезон 2022-2023 пловдивчани в елита се усилиха за сметка на предишния сезон, само че за жалост много малко от тях играят непрекъснато.
Прочетете още
Естествено в Ботев и Локомотив те са най-вече - " канарчетата " са с 6, а Локомотив са с пет, само че едвам двама от тях са титуляри.

При Ботев обаче никой не е титуляр, откакто Тодор Неделев се възвръща откакто черепът му беше строшен при злополука в Грузия преди мач на националния тим. Вратарят Георги Аргилашки загуби титулярното си място за сметка на Хидайет Ханкич и през този сезон има единствено два мача. Юношите Атанас Чернев и Станислав Работов кардинално рядко получават шансове, само че в този момент напълно няма по какъв начин да играят, тъй като също са контузени, а Чернев има 5 минути в дуел против Арда този сезон. Християн Славков , който е трети вратар също няма мач този сезон. Друг младеж на клуба Димитър Тонев има два мача като титуляр и общо участия в 8 срещи. Той щеше да бъде даван чартърен в Берое, само че остана в Ботев.

В Локомотив има двама титуляри, които са и главните играчи на отбора в последните години - капитанът Димитър Илиев , който е изиграл всичките 11 срещи на отбора досега от началото на сезона и има едно попадение, а другият е Бирсент Карагарен , който прави страховит сезон досега и също е с 11 мача като титуляр, в които е вкарал 4 гола и е дал 4 асистенции. След травми на главните бранители младият пловдивчанин и младеж на Локомотив Тодор Павлов получи късмет за изява, досега има записани 5 мача и два мача като титуляр. Останалите пловдивчани в Локомотив са Сами Мехмедов и Иван Сулев , двамата обаче не попадат в групата на първия тим, само че пък упражняват с първия тим.

В Арда има двама пловдивчани - опитният Пламен Крачунов , който е изиграл 8 мача от началото на сезона като титуляр и младият Илия Юруков , който има 12 срещи, от които единствено един път е бил запаса.

В Берое е единственият пловдивски старши треньор в елита през този сезон - Николай Киров , а в отбора е и Серкан Юсеин , който е титуляр и е записал 12 мача, един гол и две асистенции.

В ЦСКА 1948 има двама пловдивчани това са Стефан Цонков и Лазар Марин . Марин беше титуляр през предишния сезон, само че през този той е играл единствено в 6 срещи, само че пък във всичките е започвал като титуляр. Стефан Цонков е единствено с два мача от началото на сезона и единствено в един е бил титуляр.

ЦСКА София също е с двама пловдивчани, които притегли през това лято. Станислав Шопов беше върнат от Нидерландия и от началото на сезона е с 9 срещи с две асистенции, от които 8 пъти е бил титуляр и единствено един път запаса. Младокът Симеон Александров беше взет, откакто стартира сезона от отбора на Септември София и към момента няма мачове на ЦСКА, а за Септември игра в 8 мача, в които има 4 гола и една асистенция.

В Хебър също има двама пловдивчани - вратарят Петър Дебърлиев е титуляр от началото на сезона и има 11 мача като титуляр, а Цветелин Тонев , който е и капитан на пазарджиклии с 11 мача и един гол, а от тях 8 са като титуляр.

По един пловдивчанин има в Левски - Асен Митков , Лудогорец - Иван Йорданов и Септември - Атанас Кабов .

Митков е с шест мача и една асистенция, само че нито един като титуляр. Иван Йорданов е със 7 мача, един гол и една асистенция. Пловдивчанинът е бил 6 мача като титуляр и единствено един път запаса. Атанас Кабов е с 9 мача и два гола за Септември през този сезон, а от тях 8 е била като титуляр.

Ето и всички пловдивчани в елита през сезон 2022-2023:

Арда - 2

Пламен Крачунов
Илия Юруков

Берое - 2

Серкан Юсеин
Николай Киров - треньор

Ботев - 6

Георги Аргилашки
Тодор Неделев
Димитър Тонев
Станислав Работов
Християн Славков
Атанас Чернев

Левски - 1

Асен Митков

Локомотив Пловдив - 5

Тодор Павлов
Бирсент Карагарен
Димитър Илиев
Иван Сулев
Сами Мехмедов

Лудогорец - 1

Иван Йорданов

Септември - 1

Атанас Кабов

Хебър - 2

Петър Дебърлиев
Цветелин Тонев

ЦСКА 1948 - 2

Стефан Цонков
Лазар Марин

ЦСКА София - 2

Станислав Шопов
Симеон Александров

Заб. В материала влизат играчи, които са родени в Пловдив и Пловдивска област и са в първите тимове на клубовете. Статистическите данни са единствено за мачовете от efbetЛига до 3 октомври.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР