През седмицата ще има варианти на тестови протоколи - интерактивни,

...
През седмицата ще има варианти на тестови протоколи - интерактивни,
Коментари Харесай

Срокът за обявяване на окончателните изборни резултати няма да бъде нарушен

През седмицата ще има разновидности на тестови протоколи - интерактивни, с цел да може членовете на СИК, които желаят да си проведат самообразование , да имат опция за това. Повече образование ще спомогне за улеснение на работата с протоколите “. Това уточни пред БНР представителят на ЦИК Димитър Димитров. 

Той посочи, че има удобства на Изборния кодекс, които е допустимо да бъдат направени . И посочи, че протоколът за тези избори е оптимално банален спрямо предходни години. 

„ Вероятно е 48-часовият период да не бъде спазен изключително за огромните изборни региони. Но четиридневният период за оповестяване на окончателните резултати няма да бъде нарушен “. 

В предаването „ Неделя 150 “ Димитров добави, че до ден преди изборния ден описите с карантинирани хора, които желаят да гласоподават с мобилна секция, ще бъде обновяван. Той обаче акцентира, че ползата в този аспект е слаб. 

Изборите ще бъдат почтени, открити, наблюдаеми . За това мога да поема ангажимент. Дали ще са обикновено извършени, ще забележим след изборния ден “. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР