През празничните дни клоновете на банките са затворени и хората

...
През празничните дни клоновете на банките са затворени и хората
Коментари Харесай

КЗП предупреждава за повишен риск от източване на карти по празниците

През празничните дни клоновете на банките са затворени и хората нормално прибягват до изтегляне на пари от банкомати или разплащане с карти в магазините.

В случай на несполучлив опит за изтегляне от АТМ устройство , само че регистрирани и неотменени преводи, както и при открито непозволено източване на средства от сметката съществуват механизми за възобновяване на сумите, припомня Комисията за отбрана на потребителите (КЗП).

Ако на екрана на банкомата се появи надпис, че трансакцията е несполучлива и не може да бъде осъществена сега, а парите са регистрирани като изтеглени, незабавно се обадете в прът центъра на банката, която е издала картата ви.

В случай, че не съумеете да се свържете, в първия работен ден посетете най-близкия клон на банката и подайте несъгласие. В 14-дневен период следва да получите отговор. Ако той не ви удовлетворява, можете да се обърнете за подпомагане към функциониращата към КЗП Помирителна комисия за платежни разногласия. При тегленето по време на празници има по-голям риск и от обири, защото се употребяват външни банкомати. Точно в такива интервали е най-вероятно да бъдат сложени скимиращи устройства, които могат да копират данните от картата ви и да откраднат ПИН кода. Това са и едни от най-честите измами с пластики, съгласно експерти. От Комисията за отбрана на потребителите припомнят на жителите да бъдат деликатни и да съблюдават всички правила за финансовата си сигурност, както при преводи на суми от терминални устройства АТМ и ПОС, по този начин и при загуба или кражба на картата, написа novini.bg.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР