През последното десетилетие холивудските звезди - от актьори, през режисьори,

...
През последното десетилетие холивудските звезди - от актьори, през режисьори,
Коментари Харесай

Интимни портрети от най-горещите афтърпартита в Холивуд

През последното десетилетие холивудските звезди - от артисти, през режисьори, до ръководители на студия - търсят фотографа Марк Селигър, с цел да им направи портрети в комплицираното изскачащо студио, което той построява в средата на именитото афтърпарти на " Vanity Fair " за премиите " Оскар ". Независимо дали наподобява на рустикална всекидневна или на огромно мраморно стълбище, неговите декори са посрещали фамозни обекти, в това число носители на награди " Оскар ", номинирани, режисьори, дизайнери на костюми и други участници със смели имена.

" В прочут смисъл съм се обучавал през целия си живот и кариера, с цел да мога да направя нещо сходно ", сподели Селигър пред CNN в телефонен диалог преди старта на " Vanity Fair: Сесиите в нощта на Оскарите " - новата му фотокнига. " Това несъмнено е най-предизвикателното прекарване... на процедура употребявам всяко едно умеене, което съм усвоил освен като фотограф, само че и като режисьор ", добави фотографът.

Създадени дружно със сценографа му Томас Турнауер и след полемики с редактора на " Vanity Fair " Радхика Джоунс, студийните пространства на Селигър нормално съдържат фини подмятания към филми, спечелили " Оскар " - такива, които не са " прекомерно производни ", споделя Селигър.

 Тази кинематографична визия - и неговото умерено, доброволно държание - са довели до доста емблематични фрагменти: Лейди Гага, която се радва на триумфа си на премиите " Оскар " през 2019 година, облеченият в бял смокинг Тимотей Шаламе, който споделя миг с режисьора Лука Гуаданино, и украсената с диаманти Мишел Йео (на фотографията горе), която наподобява без изпитание царствена, до момента в който съзерцава революционната си победа за най-хубава актриса през март, са единствено три от 200-те портрета, включени в книгата.

   width=

Оливия Колман, снимана през 2019 година със своя " Оскар " за най-хубава актриса, завоюва за ролята си на английския монарх кралица Анна във кино лентата " Фаворитката ".

Томът стартира със фотография от 2014 година на първата носителка на " Оскар " Лупита Нионго, която се усмихва, до момента в който гледа надолу към златната си статуетка, държана деликатно в двете ръце. " Дори не трябваше да споделям нищо ", спомня си Селигър. " Мисля, че тя просто беше в безспорен миг на потрес и изпитваше тази вътрешна наслада... Не можеше да не ти се желае да празнуваш с нея. "

Базираният в Ню Йорк фотограф споделя, че разчита на интуицията си, с цел да улови тези вълшебни моменти, като изяснява, че настроението на обектите му, разбираемо, е друго - от " мечтателно и разгорещено " до изцяло изумено. " Винаги участвам доста добре ", изяснява Селигър, " тъй като ги имаме единствено за 10-20 фотоси. Това в действителност е доста непринудено, моментно прекарване. "

(Междувременно екипът му на място се грижи за съществуването на странични масички, които бързо да се подредят за излагане на трофеите. " Някои хора са по-добри в държането на Оскари от други ", отбелязва фотографът.)

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР