През последното денонощие украинските военновъздушни сили са нанесли пет удара

...
През последното денонощие украинските военновъздушни сили са нанесли пет удара
Коментари Харесай

Украйна нанесла 5 удара за денонощие по противника

През последното денонощие украинските военновъздушни сили са нанесли пет удара по персонален състав, муниции и бойна техника на съперника.

Това заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна във " Facebook ", представен от " Укринформ ".

Руските войски не престават да нападат гражданска инфраструктура и цивилни жилища в цяла Украйна - в нарушаване на интернационалното филантропично право и законите на войната.

През последното денонощие съперникът е нанесъл пет въздушни удара и над 40 пъти е разкрил огън с реактивни системи за залпов огън (РСЗО).
 Одеса може да остане без електричество 2-3 месеца
Одеса може да остане без електричество 2-3 месеца

1.5 милиона поданици на Одеска област са без електрозахранване

Заплахата от удари върху енергийната система на Украйна и сериозната инфраструктура продължава да съществува в цяла Украйна.

Във волинското и полиското направление обстановката остана съвсем непроменена. Не са открити признаци за образуване на противникова настъпателна формация.

В Слобожанско направление съветските войски са разкрили огън по Стрилеча, Красне, Старица, Вовчански хутори, Охримовка, Амбарне, Дворичанске, Фихоливка, Дворична и Купянск в региона на Харков.

В купянското и лиманското направление съветските окупатори са нанесли огневи вреди край Макеевка, Площанка, Невске и Червонопопивка в Луганска област и Терни, Колодязи, Заричне, Диброва и Яковловка в Харковска област.

В направленията на Бахмут и Авдиевка съветските нашественици не престават опитите си да пробият защитата на украинските сили. Противникът употребява танкове и артилерия за разкриване на огън по 26 обитаеми места, в това число Верхньокамянске, Васюковка, Соледар, Бахмут, Клишчиевка, Била Гора, Авдиевка, Опитно, Красногоровка и Маринка в Донецка област. Освен това съветските войски нанесоха въздушен удар край Клишчиевка.
 Украйна: Русия се засилва в Донецка и Луганска област
Украйна: Русия се засилва в Донецка и Луганска област

Обстрели по Херсонска област

В новопавловското направление съветските окупатори държат защитата и обстрелват с минохвъргачки, оръдия и реактивна артилерия украинските позиции край Велика Новосилка, Золота Нива, Павловка и Въгледар в Донецка област.

В Запорожка посока съветските войски са разкрили огън по Времивка в Донецка област, а в Запорожка област - Темировка, Олхивске, Хуляйполе, Дорожнянка, Орихов, Новоандриевка, Щербаки, Лобкове и Плавни.

В посока Херсон съветските нашественици обстрелваха селища Гавриловка, Дудчани, Качкаровка, Змиевка, Берислав, Ивановка, Зеленовка, Инженерне, Антоновка и Днепровске и град Херсон.

Руските окупационни управляващи принуждават украинските жители във краткотрайно окупираните региони да получат съветски паспорти. Такива ограничения не престават в региона на Мелитопол в Запорожка област. Украинските гривни последователно се изтеглят от обращение в комерсиалните вериги и хората са принудени да преминат към съветски рубли.

Руските представители се пробват финансово да насърчат локалното население към колаборационизъм , предоставяйки парична помощ на пенсионери в размер на общо 10 000 рубли и налагайки по-висока заплата на лоялните локални поданици, които са се съгласили да работят в институциите.
 10 000 имена: Какво е известно за съветските загуби в Украйна
10 000 имена: Какво е известно за съветските загуби в Украйна

Според най-консервативните оценки действителните загуби на съветската войска и Росгвардия в Украйна надвишават 20 00 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР