През последните седмици Русия не се задоволи с това да

...
През последните седмици Русия не се задоволи с това да
Коментари Харесай

Z-Каст: Генератори за Украйна, генератори на гражданско общество

През последните седмици Русия не се задоволи с това да избива украинските бойци, украинските цивилни и украинските деца - а унищожава систематично и инфраструктурата в Украйна. Милиони семейства и стотици лечебни заведения, училища останаха без ток.

Докато българските депутати не престават дебата какво можем и не можем да пратим на Украйна, някои българи взеха решение да оказват помощ без да пита. Един от тях е Манол Пейков, който ни гостува в последния епизод на Z-Каст.

" Беше необичайно стичане на събитията ", признава той.

Пейков, през другото време издател (на ИК " Жанет 45 " ), описа в елементи основаването на цялата логистика за даряване на храни, медикаменти, облекла към Украйна, върху която е почнал да работи още при започване на войната. И това, което е разрешило последната от десетките му акции да събере над половин милион лв. за генератори за Украйна. 

" Години наред беше загубен този инстинкт на българите, тъй като при комунизма беше - " страната ще помогне ". Последните години обаче се възражда, със страшна мощ ", счита Пейков.

Според него първият признак беше основаването на платформата TimeHeroes, която неотдавна навърши 10 години - и всички акции по-късно.

" Сега обаче го видях със личните си очи, в личната си сметка, на личния си тил. Страшно вдъхновяващо е да видиш, че се възражда концепцията ние сами да си оказваме помощ. Това е концепцията на гражданското общество. Голямата разлика сред работещите европейски страни и не толкоз работещите, като нашите, е в това. Това е и разликата сред Украйна и Русия. "

Гледайте цялостният диалог в новия Z-Каст 106:


Слушайте Z-Каст и в платформите, , , .Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР