През последните седмици обществото беше разтърсено от политически скандали, в

...
През последните седмици обществото беше разтърсено от политически скандали, в
Коментари Харесай

Борисов знае кой го е снимал и откъде са снимките, твърдят анализатори

През последните седмици обществото беше разтърсено от политически кавги, в които са забъркани имената на премиера и президента на страната.
Компроматната война е нов подробност, който се изостря в последните месеци, само че не е нещо, което не сме виждали. Въпросът може да е какво ще забележим оттук насетне. Тя занапред стартира и от ден на ден ще се задълбочава.
Това съобщи за " Денят ON AIR " социологът Евелина Славкова. Според нея социологическите изследвания демонстрират, че няма съществено разбъркване на електоралния капацитет на една лидерова политическа партия.
Според политолога Георги Киряков в политиката в България не е елементарно да се ръководи.
" Премиерът Борисов е привикнал още от началото на първия си мандат и преди този момент като основен секретар на Министерство на вътрешните работи, с офанзиви персонално против него - не против позицията, която е заемал, дейностите му. Лично против него се изливат компромати от 2007 година насам ", означи Киряков за Bulgaria ON AIR.
" Българска социалистическа партия толкоз са се самозатворили във вътрешнопартийната борба сега - за това кой ще застане отпред, че те затварят своя политически облик. Ние не ги видяхме във връзка с тематиката с ковид с по-сериозни изявления. Това оказва въздействие върху резултатите ", изясни Славкова. По думите ѝ е значимо и какво ще създадат новите политически обединения.
Според Киряков офанзивите нямат смисъл. " Нито по персонална, нито по политическа линия могат да го нападат до степен да го обезоръжат властово ", посочи политологът по отношение на премиера Борисов.
" Едно е да те атакуват, когато става въпрос за политики, за пари, които са били пренасочвани, крадени. Съвсем друго е, когато те нападат персонално. Същото беше мнението ми по време на локалните избори, когато излязоха фотосите на годеницата на един от претендентите за кметове - Борислав Игнатов. Това беше неприемливо. Същото е за фотосите от спалнята на Борисов ", сподели от своя страна Славкова.
" Аз съм уверена, че Борисов знае кой го е снимал и от кое място текат тези фотоси. Въпросът е какви дейности ще има в тази посока ", добави тя.
Според Славкова държавното управление въпреки всичко се намира в удобна среда, защото в страната не сме следили трагичните обстановки с Ковид-19 в Испания и други страни.
Социологът счита, че най-важна е икономическата рецесия и подхванатите ограничения.
" Видно е, че ни е така и така влизахме в криза, въпросът е какъв брой съществено коронавирусът ни е засегнал. Последните години част от българското общество стартира да живее по-добре. Когато икономическата рецесия даде своето отражение, хората изгубят работните си места, тогава всяка власт ще пострада. От стъпките на държавното управление през идващите месеци зависи какво ще се случи на изборите ", разяснява Славкова.
А съгласно Киряков у нас мъчно би могло да настъпи икономическа рецесия, сходна на тази в Щатите.
" България към момента е на доста ниска икономическа база по отношение на междинните в Европа, с цел да се приказва, че може доста да ни засегне тази рецесия, по този начин както би засегнала Германия ", разясни той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР