През последните няколко месеца Новак Джокович направи сериозни промени около

...
През последните няколко месеца Новак Джокович направи сериозни промени около
Коментари Харесай

На добър път съм преди Ролан Гарос: Джокович разкри едно от новите имена в щаба си

През последните няколко месеца Новак Джокович направи съществени промени към треньорския си екип, като най-значителната бе раздялата му с Горан Иванишевич. Най-скорошната вест към щаба бе раздялата с фитнес треньора Марко Паничи преди две седмици. Световният номер 1 обаче разкри, че бързо е намерил нов човек, който да дава отговор за физическото му положение, а точно тогавашният наставник на именития австриец Томас Мустер - Герхард Грич. 

По този мотив, както и за мотивацията си към наближаващия втори шампионат от Големия шлем приказва самият Джокович, като рекордьорът по брой " мейджър " трофеи наподобява все по този начин стимулиран, макар отсъствието му от конкуренцията в Мадрид:

" Имах задоволително време да си почивам и да упражнявам. Тренировъчната ми стратегия беше добра. Пристигнах тук преди два дни, с цел да привикна с централния корт, както и явно да остана за 4-5 дни, с цел да упражнявам преди първия си мач с най-хубавите играчи. Очевидно е друго, когато тренираш с тях. Докато тренираш, виждаш на какво равнище е играта ти, проправяш си път към оптималната си форма за първия формален мач.

Мисля, че съм на добър път да покажа най-хубавия си тенис в Ролан Гарос. Надявам се тук, в Рим, да мога да играя по-добре, в сравнение с в Монте Карло. Желанието ми явно е да стигна надалеч, само че да забележим. Вече е по-различно. За първи път шампионатите в Рим и Мадрид са съвсем двуседмични, тъкмо, както Индиън Уелс и Маями. Това ни дава повече време за възобновяване сред мачовете, което мисля, че ще е потребно за мен.

Относно треньорския ми състав, сега работя с фитнес треньор, на който вярвам към този момент доста години. Не лиши доста време да се приспособявам към неговия метод. Познаваме се доста добре. Ето за какво считам, че има добра симбиоза сред нас още през цялото време във връзка с това какво желаеме да вършим, по какъв начин желаеме да подходим към подготвителната стратегия, както на корта, по този начин и отвън него.

Доволен съм от метода, по който изминаха последните 2 седмици във връзка с тренировките, подготовката и очакваниятс към този шампионат, само че задачите ми са ориентирани главно към шампионатите от Големия шлем и Олимпийските игри. Това са конкуренциите, за които се готвим най-вече.

Просто би трябвало да забележим, да изчакаме и да забележим по какъв начин ще се пренесат нещата нещата и дали ще бъдат оправдани с положително показване на корта.

Тренировките, които върша със спаринг сътрудници, са изцяло разнообразни от тези, които имам с играчите, които са в топ 10 на света. Трябваше да упражнявам с Григор Димитров през вчерашния ден, а през днешния ден с Холгер Руне.  Това е страхотна опция за мен да получа допустимо най-хубавото си чувство за игра на корта и да натрупам инерция. " - добави международния номер 1.Напомняме ви, че Джокович претърпя проваляне над Григор Димитров на подготвителния мач с 3:6, а дали зад думите на сърбина има аргумент, следва да разберем още в днешния си мач против Корентен Муте.

Източник: tennis365

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР