През последните няколко години в интернет се появиха множество AI

...
През последните няколко години в интернет се появиха множество AI
Коментари Харесай

Всички познаваме ChatGPT. Кои са другите AI инструменти, трупащи посещения?

През последните няколко години в интернет се появиха голям брой AI принадлежности - и все пак ChatGPT, чиято поява в живота ни провокира колкото възторг, толкоз и терзания, остава най-популярен, съгласно скорошно изследване.

Изследователите от writerbuddy.ai – технология за писане с изкуствен интелект, продаван на текстописци, блогъри и маркетолози - откриват, че ChatGPT претендира за над 60% от трафика към AI принадлежности в интервала септември 2022 година - август 2023 година, натрупвайки общо 14 милиарда визити.

За същия интервал са направени 24 милиарда визити на AI принадлежности от консуматори по целия свят. 

Според констатациите на writerbuddy.ai, представени от Euronews, промишлеността за изкуствен интелект е отбелязала средномесечно нарастване на трафика с 236,3 милиона визити.

Не всички принадлежности обаче се радват на идентична обич от страна на потребителите.

Кои са най-популярните принадлежности след ChatGPT?

Вторият най-популярен инструмент е чатботът Character AI, който е получил общо 3,8 милиарда визити сред септември 2022 година и август 2023 година

Инструментът за писане QuillBot изостава от Character AI, постигайки 1,1 милиарда визити, следван от генератора на изображения MidJourney с 500,4 млн. употребения и инструмента за просвета Hugging Face - с 316,6 млн.

Bard на Гугъл се подрежда на шесто място с 241,6 млн. визити за същия интервал от време, следван от AI инструмента за писане NovelAI с 238,7 млн.

Видеогенераторът CapCut (203,8 млн.), чатботът JanitorAI (192,4 млн.) и генераторът на изображения Civitai (177,2 млн.) допълват класацията.

Кой употребява тези принадлежности?

Според разбор на WriterBuddy преобладаващата част от потребителите през следения интервал са мъже (69,5%), а единствено 30,5% са дами.

Тази разлика отразява съществуващото разделяне сред половете в AI бранша, където болшинството от работещите са мъже.

Според най-новите данни на Световния стопански конгрес (WEF) единствено 22% от дамите заемат длъжности в региона на AI в международен мащаб.

В изявление за Euronews по време на Web Summit в Лисабон през ноември Мередит Уитакър, президент на приложението за известия Signal, съобщи, че превъзходството на мъжете в бранша е рисково и е отражение на патриархалната просвета, в която живеем.

Съществува и голяма разлика в произхода на трафика за тези принадлежности за изкуствен интелект.

Най-голямата част от общия трафик (22,62%) идва от Съединени американски щати, като общият брой на визитите е 5,5 милиарда, до момента в който 8,52% идват от Индия, която е източник на 2,1 милиарда консумации.

Сред десетте страни с най-вече консуматори са още Индонезия (1,4 милиарда посещения), Филипините (1,3 млрд.), Бразилия (1,3 млрд.), Обединеното кралство (665 млн.), Япония (642 млн.), Германия (630 млн.), Мексико (579 млн.) и Канада (534 млн.).
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР