През последните няколко години свикахме да свързваме почти всички големи

...
През последните няколко години свикахме да свързваме почти всички големи
Коментари Харесай

Защо Саудитска Арабия скъси футуристичния си проект The Line

През последните няколко години свикахме да свързваме съвсем всички огромни и футуристични архитектурни планове със Саудитска Арабия.
 Саудитска Арабия, The Line, Neom и градът на бъдещето, който ще строят
Градът на бъдещето за 500 милиарда в Саудитска Арабия

Не всичко към този момент е единствено нефт

The Line е един от тези планове, като смелите проекти на принц Мохамед бин Салман бяха да построи град в пустинята, който да бъде построен във формата на линия - много извънредно решение.

Дължината на The Line, който е част от проекта Neom, трябваше да бъде внушителните 170 км, а на височина огледалните стени да се издигат на 500 метра над земята. Идеята бе в него да могат да живеят към 9 милиона души. И всичко това трябваше да се случи до 2030 година

Оказва се обаче, че проектите са изменени. Според Bloomberg, към този момент има ново 20 и The Line, който е най-значимата част от Neom, ще бъде доста по-къс. Тези 170 км са били сведени до единствено 2.4 км, а до 2030 година там би трябвало да живеят около 300 000 души.

Промяната в проектите за огледалния град идват на фона на обстоятелството, че Саудитска Арабия към момента не е одобрила бюджета за Neom за 2024 година, съгласно Bloomberg. Не е ясно дали в бъдеще страната въпреки всичко ще реализира амбициозните си първични цели, само че сериозната смяна в проекта за градежа демонстрира, че нещата не вървят по проект.
 Саудитска Арабия, The Line и Aquellum - мегапроекти, каквито светът не е виждал до момента
Един извърнат небостъргач в планина и два успоредни, дълги 170 км - архитектурните чудеса на Саудитска Арабия

Дали ще се трансфорат в действителност

Целият план за Neom се чака да коства на Саудитска Арабия към 1.5 трилион $, а той е значима част от проекта на страната за деверсифициране от петрола, пише New Civil Engineer. Преди два месеца в обществените мрежи от Саудитска Арабия взеха решение да дадат доклад за напредъка на The Line.
 Mori JP Tower - новият най-голям небостъргач в Япония
Колко висока е новата най-висока постройка в Япония

Mori JP Tower се издига на...

Тогава те оповестиха, че всекидневно от строителната площадка биват извовани над 2 милиона кубични метра земя, а за задачата непрекъснато работят 260 багера и 2000 камиона. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР