През последните няколко дни виждаме последствията от частичните решения на

...
През последните няколко дни виждаме последствията от частичните решения на
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Несправедливостта с частичния Шенген да се коригира през 2024 г.

„ През последните няколко дни виждаме следствията от частичните решения на Европейския съвет – границата сред България и Румъния не може да се премине за 12-14 часа. Автомобилите и по-точно тежкотоварните транспортни средства изпитват големи усложнения “, съобщи евродепутатът Илхан Кючюк по време на изявлението си в Екологичен потенциал.


По думите му приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство по въздух и вода е стъпка напред, само че не това е справедливото умозаключение и упования резултат от дългогодишната работа, нито пък е заслужено решение за българските и румънски жители.

Кючюк изрази отвращение от изявленията на някои австрийски политици от най-високо равнище, които дефинират това решение като „ бъркане в раната “ и зададе въпрос: „ В коя рана? В достолепието, в достойнството на тези хора, които години наред извършват всички решения на европейските институции “, запита евродепутатът.

В умозаключение Илхан Кючюк прикани тази неправда да се поправя през 2024 година Да се вземе решение и в последна сметка разпоредбите да важат за всички европейски жители, заключи той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР