През последните няколко часа двама високопоставени членове на израелската армия

...
През последните няколко часа двама високопоставени членове на израелската армия
Коментари Харесай

Израел за ударите на "Хамас": Това са 11 септември и Пърл Харбър в едно

През последните няколко часа двама високопоставени членове на израелската войска съпоставиха съботните офанзиви на „ Хамас “ с офанзивите против Съединени американски щати на 11 септември 2001 година

„ Това е нашият 11 септември. Хванаха ни “, разяснява представителят майор Нир Динар.

Подполковник Джонатан Конрикъс също съпостави офанзивите на палестинската паравоенна политическа организация със ударите на кулите близнаци в Америка.

„ Това може да са 11 септември и Пърл Харбър в едно “, съобщи той, представен от Би Би Си.

„ Това е най-лошият ден в историята на Израел. Никога до момента толкоз доста израелци не са били убити от едно само нещо, да не приказваме за вражеска активност в един ден “, добавя полковникът.

493 са починалите от израелските удари в линията Газа. Броят на ранените палестинци се е нараснал до 2751.

Най-малко 700 души са починали в Израел по време на  нападенията на " Хамас ", съобщи ДПА, като си базира на израелски медии.

260 тела са открити на музикален фестивал в Израел

„ Повечето точки на пробив към този момент са затворени, само че има бойци, които към момента навлизат на територията на Израел “, разясниха на брифинг израелските отбранителни сили по-рано.

Повечето от евентуалните места за пробив на бариерата, която разделя Израел и Газа, са блокирани основно с танкове.

Според Организация на обединените нации 123 538 души в Газа са били вътрешно разселени, най-много " заради боязън, опасения за невъзможна отбрана и заличаване на домовете им ".

73 000 души са били приютени в разнообразни учебни заведения.

Повече от 600 израелци са били убити след началото на офанзивата

„ В тези учебни заведения има електричество, ние им осигуряваме храна, чиста вода, психическа поддръжка и здравно лекуване “, разяснява Аднан Абу Хасна - представител на организацията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци (UNRWA).

В Газа живеят 2,3 милиона палестинци. Преди да стартира със своите ответни въздушни удари в събота, Израел предизвести хората, живеещи в избрани региони, да изоставен.

„ Призовавам хората в Газа - махайте се оттова незабавно, тъй като сме на път да действаме на всички места с цялата си мощ “, съобщи в събота израелският министър председател Бенямин Нетаняху.

Според някогашния началник на израелската разследваща организация „ Мосад “ тактиката за сигурност на Израел в събота " се е сринала тотално ".

„ Всичко се е объркало “ и „ никой не е имал визия “ какво ще последва, преди „ Хамас “ да нападне Израел от Газа.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР