През последните месеци се запазват по-скоро положителните очаквания за икономическото

...
През последните месеци се запазват по-скоро положителните очаквания за икономическото
Коментари Харесай

Половината българи не очакват стандартът им на живот да се подобри

През последните месеци се резервират по-скоро позитивните упования за икономическото състояние в страната и за персоналния витален стандарт. Най-голям дял от българите обаче остават на мнението, че не чакат смяна нито в икономическото състояние в страната (44%), нито в виталния си стандарт (50%) .

Това излиза наяве от изследване на изследователския център „ Тренд” по поръчка на „ 24 часа”.

Видими са зависимостите при демографските разбивки. Привържениците на ГЕРБ са най-позитивно настроени, до момента в който тези на Българска социалистическа партия са по-песимистично настроени, разясняват социолозите.

Според изследването 53% настояват, че са оптимисти за развиването на България против 36%, които са по-скоро песимистично настроени . „ Обяснението на сходна динамичност можем да търсим в сезонната промяна, защото обичайно по-студените месеци покачват равнищата на скептицизъм, само че за сметка на това първите по-топли пролетни дни постоянно носят чувството за повече оптимизъм”, означават още от „ Тренд”.

Според данните ГЕРБ печели поддръжката на 21,1% от всички пълнолетни български жители, а Българска социалистическа партия остава на втора позиция с 18,4% . Третата позиция е на Движение за права и свободи с 6,6%, като компактно зад тях са Обединени патриоти с 5,1%. Реформаторският блок продължава да пази инерция, набирайки 1,6% от всички интервюирани. Със подобен резултат са „ Воля “ и „ Да, България “.

Сред водачите на политически партии Бойко Борисов събира най-високи стойности на позитивно отношение (39%), следван от Красимир Каракачанов (38%) и Корнелия Нинова (27%) .

След тях се подреждат Веселин Марешки (22%), Валери Симеонов (21%), Божидар Лукарски (14%), Волен Сидеров (12%), Христо Иванов (12%), Мустафа Карадайъ (11%) и Атанас Атанасов (9%).

Дали страната ни се оправя добре с европредседателството съгласно българите прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР