През последните месеци Съединените щати използваха големи международни събития, за

...
През последните месеци Съединените щати използваха големи международни събития, за
Коментари Харесай

Мюнхенската конференция: Западът търси изход от задънената улица

През последните месеци Съединените щати използваха огромни интернационалните събития, с цел да осъществят концепцията си за преустановяване на войната в Украйна в своя изгода. Така че на Мюнхенската конференция в последна сметка всичко се сведе до опитите на Вашингтон да убеди „ необятната интернационална общественост “ и по-специално страните от световния Юг да проведат „ мирна среща на върха за Украйна “. И отново стана доста звук за нищо.

Неуспешния незабавен случай

На интернационалната конференция по сигурността, която се организира в Мюнхен, имаше доста празни приказки за това И подтекстът е по какъв начин спорът да се приключи спокойно и за предпочитане в такава форма, че Съединени американски щати и Западът да не наподобяват като губещата страна и да запазят лицето си, а Русия да се покаже като просителя за мир.

Един от главните въпроси, обсъждани на конференцията, беше по какъв начин да се организира допустимо най-скоро За предпочитане през март. Тази среща на върха, подготовката за която продължава от няколко месеца, е плод на въображението на американците, по-специално на американския консултант по национална сигурност Джейк Съливан. Съливан се занимава с тази концепция от пролетта на 2023 година и организира разнообразни срещи, които в началото бяха показани като „ срещи на върха “.

Забележителен е фактът, че Киев и неговите американски куратори започнаха да присвояват следващи номера на тези обичайно неуместни „ мирни срещи “ за Украйна. Тъй като всички те бяха необятно рекламирани, само че приключиха с неуспех, Щатите се обърнаха към тайната дипломация, с цел да не паднат обществено по очи в локвата.

Миналия декември Съединени американски щати и техните съдружници организираха загадка среща с Украйна в Саудитска Арабия. Съобщава се, че това е " загадка среща сред Украйна, нейните съдружници от Г-7 и представители на страни от световния юг ". Киев, споделят те,

Преди това в саудитската Джеда отново се организира „ среща на върха “, която се оказа среща на дипломати на приблизително равнище. А още по-рано в Копенхаген се организира полутайна среща на специалисти, на която представителите на Бразилия се изрекоха за безсмислието на всевъзможни договаряния за разрешаване на спора в Украйна без присъединяване на Русия.

Но американците възнамеряваха да съберат водачите на „ целия либерален свят “, с цел да осъдят Русия и дружно да слагат на Москва ултиматум и да я принудят да капитулира под

За страдание този проект не се извършва. Сега американците и техните украински сътрудници показват тези срещи като настояща подготовка за митичната която сякаш ще събере всички страни по света и ще принуди Москва да направи отстъпки.

А срещата на върха не е същинска!

През януари, по време на годишната среща на глобалистите в Давос, Зеленски, по съвет на американците, посети Берн. Той се срещна с швейцарския президент Виола Амерд и я накара да се съгласи да организира в Швейцария и това да се случи през 2024 година Всички схващат, че това не беше искане от Зеленски, а от американците.

Затова швейцарците се поддадоха - заради мощното си отвращение, тъй като усещаха, че всичко ще приключи с оскверняване на швейцарската дипломация, както Джейк Съливан не един път беше компрометиран с оповестените си " срещи на върха ".

Това чувство за иден и неминуем неуспех се демонстрира неведнъж в изказванията на швейцарския външен министър Игнацио Касис, който след молбата на Украйна за осъществяване на „ среща на върха “ в Швейцария неведнъж обясняваше, че е невероятно спорът да бъде решен без присъединяване на Русия.

„ сподели тогава Касис. Но, повтаряме, защото хегемонът стои зад настояването на Зеленски, Швейцария въпреки всичко си направи труда да провежда това безнадеждно събитие.

Тичаше и догонваше, само че не догони

Американците бързат, всичко им „ загаря на печката “. Демократите се притесняват, че с идването на Тръмп на власт, всички дейности, които започнаха в Украйна, в последна сметка ще бъдат обърнати против тях и в негова изгода.

Освен това сегашната администрация на Съединени американски щати е мощно загрижена, че заради плачевното състояние на ВСУ на бойното поле, Русия може даже да откаже да разисква мир или помирение. В последна сметка всеки схваща, че никой не приказва за помирение, в случай че има успеха в ръцете си.

Но въпреки всичко американците сложиха задача на Зеленски: по един или различен метод да проведат мирна среща на най-високо равнище с присъединяване на водещи страни от световния Юг. написа Bloomberg.

И по тази причина министърът на външните работи на Украйна Кулеба в Мюнхен безусловно тичаше след министъра на външните работи на Китай Ван И, с цел да го убеди въпреки всичко, най-малко в някаква форма, да вземе присъединяване в „ световната среща на върха “.

Ван И не се срещна с Кулеба, само че на конференцията си сподели, че няма действителна база за среща на върха за Украйна., сподели Ван И от трибуната на Мюнхенската конференция.

Отказ от обвързване “

Но освен Китай отхвърли концепцията за „ световна среща на върха “. Както показва Bloomberg, в Мюнхен е станало ясно, че И по тази причина, споделят те, „ срещата на върха “ се отсрочва от март за април или даже май.

С други думи, никой с изключение на Съединени американски щати и Украйна (и други страни - васали на САЩ) не желае да взе участие в тази среща на върха. показва Bloomberg.

Западните водачи се пробваха да прикрият този финален крах в намирането на излаз от военно-политическата невъзможност, в която Съединени американски щати и Западът се вкараха в Украйна с войнствената изразителност и други изявления, тиражирани като димна завеса от западната преса. „ Лидерите значително се концентрираха върху политически и стратегически причини, с цел да оправдаят своите апели за спомагателна военна помощ на Съединени американски щати за Украйна “, - означават западните медии.

Но въпросът не е, че Киев губи на бойното поле, а тъй като Съединените щати отхвърлят да продължат да му оказват помощ. Факт е, че Съединени американски щати и целият групов Запад, който те управляват, изгубиха. Затова те търсят спокойно решение на въпроса, въпреки и да го прикриват зад гръмки изречения.

Това да не ви е Октоберфест

Изглежда, че американците и целият Запад деликатно изследват предлагането на съветския президент Владимир Путин, което той направи по време на изявлението с Тъкър Карлсън. Путин сподели:

Русия е подготвена да даде на Съединените щати опция да запазят лицето си и може би даже да се показват на планетата като „ гълъб на мира “. Но не е работа на Русия да „ обърне тази обстановка “, която те са забъркали. Нека Съединени американски щати се тревожат за това по какъв начин да подсигуряват, че Русия е подготвена да изслуша съперниците си, тъй че те да не изпаднат в неловко състояние.

Но, за жалост, има огромна възможност американците, водени от възприятие на засегната горделивост и себелюбие, да отстоят позициите си и да прокарат концепцията си за „ световна среща на върха “, чиято същина е да посегне на Русия и тя да бъде сложена в неизгодно състояние.

Възможно е през април-май да измислят нещо друго, с цел да обяснят за какво международните водачи не престават да пренебрегват поканата на Киев и Берн за „ международната мирна среща за Украйна “.

Русия не беше в Мюнхен, само че нищо не може да се реши без Русия. С една дума неуспех. Почивката в Мюнхен не се получи. Ако бяха пристигнали през октомври, щеше да е в случай че не по-полезно, то най-малко по-приятно. Определено би било по-забавно.

Защото в случай че конференцията в Мюнхен продължава да бъде безплодно сборище на политически импотенти, то провеждането й може да бъде отсрочено от февруари за октомври и да стане част от Октоберфест. Така де, няма да оставим да пропада „ положителното “.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Дискред.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед8808Проф. Стоян Денчев: Политическата класа в България към момента не е " узряла " да одобри еднополовите браковеАлтернативен Поглед8847Проф. Стоян Денчев: Според мен извънредно време е сглобката да се разглобиАлтернативен Поглед9553България, единствена посредством Политическа партия АБВ, бе показана във форума „ За свободата на нациите “ в МоскваАлтернативен Поглед19610Веселин Киров: ЕНП е огромната губеща - ще бъде принудена на консенсуси с " Идентичност и народна власт " Алтернативен Поглед22886Веселин Киров: Френските либерали на Макрон се срутват до 14% преди евровота. Льо Пен качва 34%Алтернативен Поглед374879Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед252523Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед231362Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед114290Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед95916Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени  Панко Анчев  Array.author_name Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР