През последните месеци ремонтът на трасето на трамвай №5 по

...
През последните месеци ремонтът на трасето на трамвай №5 по
Коментари Харесай

Ангел Джоргов: От бул. „Христо Ботев“ до Руски паметник ще има линеен парк с растителност и пейки

През последните месеци ремонтът на трасето на трамвай №5 по бул. „ Цар Борис III “ върви в положително движение. По „ Алабин “ е подготвена контактната мрежа и релсовият път, чака се в идващите седмици секторът да се отвори за придвижване, заяви пред Радио София Ангел Джоргов - заместник-кмет по направление „ Обществено строителство “.

Трамвайното трасе е по план, финансиран и от Европейски Съюз, прави се с нови релси и по нова технология. От бул. „ Христо Ботев “ до Руски монумент ще има линеен парк със зелени площи към релсите. Ще бъдат засадени дървета и шубраци . Предвидена е поливна система. Ще има и пейки и жив плет .

Сигналът на „ Спаси София “ за оставени остарели релси се отнася за направлението от Съдебната палата към бул. „ Витоша “ – това е сектор, който ще се ремонтира с план за пл. „ Св.Неделя “.

Кръстовищата на две равнища даже не са почнали да се строят, поради липса на финансиране и други предпочитани планове , сподели Джоргов. Но разясни, че метростанцията на бул. „ България “ и „ Ив. Гешов “ е съобразена с бъдещо кръстовище на две равнища.

В понеделник се чака да бъде положен и вторият слой от краткотрайния (до пролетта) асфалт на ул. „ Цар Иван Шишман “ .

Преди зимата в 24-те столични региона се ремонтират пукнатини по главните пътни трасета, сподели още Ангел Джоргов.

Със зам.-кмета беседва Константин Лавсов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР