През последните години златото става все по-привлекателно за инвеститорите по

...
През последните години златото става все по-привлекателно за инвеститорите по
Коментари Харесай

7 причини да инвестирате в златни монети

През последните години златото става все по-привлекателно за вложителите по целия свят, в това число и на Балканите. Възможностите за инвестиция в капиталово злато са две: кюлчета и монети.

Но какво е по-специалното на златните монети и какви преимущества крият те? Ще разберете в идващите редове.

Ограничено предложение

Търсенето на златни монети в международен мащаб не стопира да нараства. Но предлагането на физическо злато е лимитирано, а ползата към него – висок.

Цената на капиталовото злато в евро нараства със приблизително 9% годишно през миналите две десетилетия. Тенденцията на растеж обезпечава надеждност и резистентност на капиталовите златни монети, тъй като те следват настоящата стойност на благородния метал доста близо.

Глобално различаване и досегаемост

Златните монети като необятно приетите английски суверен, Австрийски дукат Франц Йосиф, Виенска филхармония и Канадски кленов лист и Австралийско кенгуру са известни в целия свят. Тяхната известност и световно самопризнание отстраняват терзанията по отношение на продажбата им освен на българския, само че и на задграничния пазар.

Тези качества подаряват вложителите със успокоение, че цената на тяхната инвестиция е разпозната в целия свят.

Инвестиционните златни монети са освободени от Данък добавена стойност

Инвестиционното злато в България е освободено от налог върху добавената стойност. Очевидно това важи и за златните монети. Така те не просто са законно платежно средство в страната си на генезис, само че и наблюдават доста близо спот цената на съдържащото се в тях злато.

Делимост и еластичност

Както златните кюлчета, капиталовите златни монети обезпечават делимост и еластичност на вложението. Това значи, че можете да продавате златото си монетка по монетка, когато имате потребност.

Гъвкавостта да продавате по-малко количество от злато, което притежавате, е от огромна изгода за обезпечаване на облага или финансиране при потребност, без да губите огромна част от него.

Устойчивост при стопански спадове

Представянето на златото на финансовия пазар постоянно се откроява, когато други категории вложения спадат. Притежаването на златни монети се трансформира в стратегически ход за отбрана на вашите финанси в сходни обстановки, даже и когато са непредвидени.

Ако решите да инвестирате в парцели, акции или криптовалути, можете да укрепите тези вложения със златни монети. Те устоят сполучливо икономическите стихии и по време на разнообразни типове опасности в средата.

Надеждна отбрана от инфлация

Освен при стопански спадове, капиталовите златни монети служат за отбрана и от инфлацията. Добър образец за това е инфлацията след Ковид пандемията. В сходни времена можете да разчитате, че монетите са стабилно средство за запазване на средствата.

Можете да ги продавате когато и да е и без значение от количеството

Това важи, в случай че се доверявате само на реномирани дилъри. Те постоянно одобряват да купят назад златните ви монети, даже и за самите тях да не е преференциално. Количеството също не е от голяма важност.

В противоположния случай, нелоялните търговци евентуално ще откажат да изплатят монетите ви при съмнения на пазара, както и в случай че желаете да обмените прекомерно огромно количество.

За да обобщим, решението да инвестирате в златни монети надвишава елементарната тактика за финансовото ви бъдеще. Това е метод, който ви дава сигурност както при спад на пазарите, по този начин и в тежки финансови рецесии.

Накратко, до момента в който светът е изправен пред икономическа неустановеност, златните монети са устойчиво средство за персоналното портфолио.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР