През последните години все повече се говори за важността на

...
През последните години все повече се говори за важността на
Коментари Харесай

10 заповеди на емоционалната интелигентност

През последните години от ден на ден се приказва за значимостта на прочувствената просветеност. Във времената на унищожителна рецензия в обществените мрежи, неспазени обещания и с напрежение всекидневие високият коефициент на прочувствена просветеност е по-голям от всеки път. извежда актуалната идея за прочувствената просветеност, приложена на процедура, като съчетава научни проучвания с образци и персонални истории.

Емоционалната просветеност стартира с верните въпроси, да вземем за пример: 
- Какви са моите мощни прочувствени страни? Кои са слабите?
- Как бих описал стила си на другарство? Как биха го описали другите?
- Как настроението ми въздейства на мислите и решенията ми?
- В какви обстановки виждам, че страстите ми работят срещу мен?
Размислите над сходни въпроси ви носят себепознание, посредством което придобивате скъпи прозрения, които да употребявате в своя изгода.

Изслушвайки другите, не се фокусирайте върху вярно или неверно, а се постарайте да разберете другите гледни точки и аргументите за тези разлики.
Научете се да приемате рецензии, които разкриват слабите ви черти и водят до себеусъвършенстване.

Паузата е просто момент, в който да спрете и да помислите, преди да говорите. Но внимавайте – на доктрина е елементарно, само че на процедура се реализира мъчно.
Не очаквайте да ви се получава идеално. Упражнявайте се непрестанно и паузата ще ви помогне да избегнете конфузни обстановки и може да избави безчет взаимоотношения.

Вместо да съдите или да сочите другите с пръст, постарайте се да видите нещата от тяхната позиция. Изслушвайте с концепцията да разберете другия човек и неговите възгледи, даже и да не сте съгласни с него. Запитайте се: Защо този човек се усеща по този начин? Какво се случва под повърхността?
Емпатията оказва помощ за повишение на способността ви да влияете на другите и разрешава построяването на по-задълбочени и трайни взаимоотношения.

Хората копнеят за откровена хвалба и самопризнание. Изразявайки признанието си към другите, вие задоволявате този блян и изграждате взаимно доверие.
Помнете – всеки заслужава хвалба за нещо. Фокусирайки се върху положителното у някого и споделяйки му какво съответно харесвате, ще го вдъхновите да бъде още по-добър.

„ Съжалявам “ може да е най-трудната за изричане дума, само че може да бъде и най-силната.
Признавайте грешките си и се извинявайте, когато е належащо, и ще развиете качества като невзискателност и достоверност, които по натурален метод притеглят близките към вас.

Отказът да се елементарни е като отворена остаряла рана – по този начин и не давате опция да зарасне.
Вместо да отказвате настойчиво амнистия, до момента в който другата страна продължава живота си напред, простете и също продължете напред.

Автентичните хора споделят същинските си мисли и усеща с останалите. Те са наясно, че не всички ще се съгласят с тях – и това е обикновено. Осъзнават, че не са идеални, само че не скриват минусите си, тъй като знаят, че всички хора имат такива.
Автентичността не значи непрекъснато да споделяте всичко за себе си с всички. Означава обаче да казвате това, което мислите, да мислите това, което казвате, и на първо място да се придържате към полезностите и правилата си.

 Излиза Практическо управление по прочувствена просветеност Излиза " Практическо управление по прочувствена просветеност "
Във времената на унищожителна рецензия в обществените мрежи, неспазени обещания и с напрежение всекидневие високият коефициент на прочувствена...
Когато се намирате в неприятна обстановка, не всеки път можете да контролирате възприятията си. Но в случай че се фокусирате върху личните си мисли, можете да контролирате реакциите си към тези усеща.
Така ще престанете да сте плебей на страстите си. Вместо това ще разпознаете тези страсти и ще продължите напред по метод, който подхожда на вашите цели и полезности.

Емоционалният разсъдък не е реализиране на блян или постигане на несъмнено равнище на коефициент на прочувствена просветеност. Често точно когато смятате, че сте „ овладели “ деветте заповеди, ще допускате най-големите си неточности. Именно оправянето ви с тези неточности ще дефинира до каква степен прочувствено интелигентни сте в действителност.
Никога не подценявайте силата на страстите, нито капацитета им да нанасят щета. Винаги се стремете да накарате страстите да работят за вас, а не срещу вас.
Излезе "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР