През последните години разнообразието от уебсайтове непрекъснато се увеличава и

...
През последните години разнообразието от уебсайтове непрекъснато се увеличава и
Коментари Харесай

Може ли всеки да се сдобие с уебсайт на WordPress?

През последните години разнообразието от уеб страници непрестанно се усилва и все по-често, с изключение на компании, институции и организации, свои страници в уеб пространството основават и физически лица. Сред тях има както младоженци, които желаят да увековечат своята женитба със специфичен уебсайт, по този начин и зрелостници, студенти, създаващи онлайн CV за първата си работа, фрийланс експерти, актьори, деятели за разнообразни дела и други хора, които желаят гласът им да се чуе и да създадат позицията си по-популярна в общественото пространство.

Това многообразие от уеб планове се дължи освен на изменящите се настройки измежду по-младото потомство, а и на все по-достъпните технологии, които разрешават на практика на всеки да си сътвори пълностоен уебсайт без програмиране и без да заплаща сериозна сума. На пазара има голям брой системи с отворен код, както и SaaS платформи като  Сайт билдър и  Shopiko, с чиято помощ това може да стане за броени часове. А най-популярната измежду open source платформите несъмнено е WordPress - едно все по-значимо събитие в цифровия свят, на което към този момент работят над 40% от уеб страниците по света.

Какво е WordPress ?

Това е безвъзмездна система за ръководство на наличието (т.нар. CMS - Content Management System) с отворен код. Първоначално основана за блогове, тя за броени години се трансформира в мощен инструмент за разработка на фирмени уеб сайтове, онлайн магазини, медии и всевъзможни други сложни планове. На нея през днешния ден работят някои от най-разпознаваемите уеб сайтове в света като TechCrunch, Time Magazine и персоналният уебсайт на спортиста Юсеин Болт.

Ценностите на отворения код

Отвореният код (open source) е философия за разработка на програмен продукт, при която кодът на продуктите е наличен и всеки би могъл да го види, а в доста случаи - и да го трансформира и доразвива.

Една от аргументите WordPress да е толкоз желана от притежателите на уеб страници е нейната досегаемост. Благодарение на своя отворен код, тя  непрекъснато се развива от общественост от разработчици - доброволци, което я прави извънредно качествена, сигурна, лесна и интуитивна за приложимост, даже и от хора без механически знания.

Малко история

Съоснователи на известната система за ръководство на наличието (CMS) са Мат Муленвег и Майк Литъл, които пускат първата ѝ версия през май 2003 година. Много скоро по-късно планът се трансформира в синоним на платформа за бързо и елементарно основаване на уеб страници и през днешния ден милиарди хора и компании по света са цифрово показани, с помощта на него. През годините в платформата са направени редица промени, които улесняват доста работата с нея - въвеждането на джаджи (уиджети) и блоковият редактор Gutenberg са някои от най-значимите измежду тях.

Огромна екосистем а     

Най-голямото преимущество на WordPress обаче си остава разнообразието от спомагателни приставки и шаблони (темплейти), които доста улесняват работата с платформата и прибавят всевъзможни функционалности към нея. Хиляди самостоятелни програмисти и обособени лица създават сходни функционалности, които по-късно пускат за гратис потребление или продават против дребна сума.

“Повечето хора си мислят, че WordPress е просто един програмен продукт за правене на уеб сайтове, само че той е доста повече от това. Това е цялостна екосистема от компании и в нея се развиват и работят десетки хиляди хора по целия свят – разработчици на тематики и приставки, дизайнери и други експерти. Всички те са обединени от полезностите на отворения код и от желанието да създадат интернет още по-достъпен за всички ” - споделя Любомир Русанов, шеф на СуперХостинг.БГ.

Огромна  общественост

Участниците в тази екосистема постоянно провеждат събития, на които участват разработчици, притежатели на WordPress уеб сайтове, организации и запалянковци, занапред запознаващи се с преимуществата на платформата. По-големите събития вид WordCamp се организират един път годишно в стотици градове по света, а по-малки срещи има на процедура всяка седмица в София и други градове като Стара Загора, Пловдив и Варна.

Едно от събитията за разработчици, дизайнери и WordPress консуматори, които СуперХостинг.БГ интензивно поддържа, е WordCamp Sofia. Всяка година на него представители на общността обменят познания и дискутират настоящи проблеми, а притежателите на WP уеб сайтове могат да се срещнат с положителните практики и най-новите разработки в платформата.

Как СуперХостинг.БГ улеснява работата в WordPress?

Най-голямата българска хостинг компания употребява интензивно платформата, с цел да направи основаването на уеб сайтове още по-лесно. Тя предлага профилиран WordPress хостинг, дава опция за основаване на уебсайт на тази платформа с няколко клика напряко в администратор панела на хостинга и е създала голям брой принадлежности за основаване и ръководство на един WordPress уебсайт. Към момента над 80% от уеб страниците, хоствани в СуперХостинг.БГ, употребяват WordPress.

Ново за българския пазар - Професионална WordPress поддръжка

Една от най-новите услуги на хостинг компанията е така наречен Професионална WordPress поддръжка, която улеснява всеки искащ да си сътвори и да развива собствен уебсайт с тази система, без да има каквито и да било механически знания. Услугата включва навременно подпомагане при постоянно срещани усложнения като възобновяване на достъпа до уеб страницата и неговата администрация, базови настройки по сигурността, подпомагане при работа с главните менюта на WordPress, конфигуриране на контактни форми и Гугъл карти, изцяло възобновяване на WP уебсайт и доста други.

Ако към този момент се уверихте в потребността от това да имате личен уебсайт, както и в достъпността на WordPress платформата, изберете подобаващия WordPress хостинг проект от СуперХостинг.БГ .

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР