През последните години остава устойчиво висок броят на случаите на

...
През последните години остава устойчиво висок броят на случаите на
Коментари Харесай

Социалните служби в ЕС работят по над 300 случая с българчета всяка година

През последните години остава стабилно висок броят на случаите на български деца, с които се занимават обществените системи на страните- членки на Европейски Съюз. За 2018 та година Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) е оказала подпомагане за решаването на 319 случая с българчета, през предходната година - 309, а до края на март тази година - 42.

Най-често обществените служби на страните-членки на Европейски Съюз откриват проблеми в фамилията като принуждение, липса на грижа, незаписване в учебно заведение, наставнически спор или занемаряване, което задвижва и системите за протекция в съответната страна. В част от случаите се търси подпомагане от Държавната организация за протекция на детето, с цел да се направи изследване на биологичното семейство и неговия статут.

Най-често във Англия, Швеция, Норвегия, Нидерландия се лимитира достъпът на родителите до децата, при изискване че е формирано гражданско дело по локалното законодателство. Това изяснява общественият министър Деница Сачева в писмен отговор на въпрос на депутати от Българска социалистическа партия.

Българските институции интензивно оказват подпомагане на родителите със препоръки, наблюдения на случаите от дипломатическите задачи и разяснение на законодателствата.

ДАЗД е работила и по 40 случая на деца, жертви на трафик през 2018-та и 2019-та година. Случаите са от Швеция, Англия, Франция, Испания, Италия и Германия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР