През последните години лъжата се опитва да се представи като

...
През последните години лъжата се опитва да се представи като
Коментари Харесай

Проф. Вили Лилков: С документи заставам срещу лъжата

„ През последните години лъжата се пробва да се показа като истина . Много са писанията за комунистическия парадайс, в който сме живели, за цветущата стопанска система. Новото потомство си основава усещане за един строй, в който всичко е цъфтяло. Затова с документите стоя против лъжата “.

Това сподели пред БНР проф. Вили Лилков, който показа новата си книга „ Стопанските парадокси на българския комунизъм “.

Архивът, който той употребява, съдържа над 7000 литерни каузи, в които са разработвани всички икономически обекти в страната и в които Държавна сигурност и Министерство на вътрешните работи са имали хиляди секретни сътрудници.

„ Самата комунистическа върхушка след 10 ноември произнесе доста тежки изводи за социализма “, добави политикът и академик в предаването „ Неделя 150 “.

По думите му стотици предприятия в България са работили години наред на планувана загуба . И уточни образец:

„ Когато тази планувана загуба е била към 20 млн. лв. за годината, в случай че е реализирана загуба от 19 млн. лв., всички са получавали награди. Това е т.нар „ подправена стопанска система “. Загубите заплаща цялото общество “.

Вили Лилков е професор по физика, лекар на науките. Дългогодишен началник на катедра „ Физика “ в МГУ „ Св. Иван Рилски “. Проучва в архивите на Държавна сигурност документите, които са директно удостоверение за репресивната политика на Българска комунистическа партия по отношение на националния хайлайф и неговото очистване след „ Девети “. Автор е на книгата „ Доблест и наказване “ и е съавтор с Христо Христов на книгите „ Бивши хора “ и „ Погубената България “.
Интервюто с проф. Вили Лилков можете да чуете в звуковия файл (бел. ред. - в изявлението малко присъединяване има ).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР