През последните години едно упражнение покори света. Почти няма зала

...
През последните години едно упражнение покори света. Почти няма зала
Коментари Харесай

6 причини да правим планк всеки ден

През последните години едно упражнение покори света. Почти няма зала или подготовка , която да не включва така наречен „ дъска “ или планк . Упражнението, което на пръв взор наподобява напълно просто, е същинско предизвикателство за издръжливостта на тялото.

Това е едно от най-ефективните извършения, които можем да вършим вкъщи. То не изисква нито доста време, нито комплицирана техника и не би трябвало да чакаме дълго, с цел да забележим резултатите. Ако се извършва вярно, то е измежду най-хубавите способи да стопим мазнините на корема и талията.

Вижте 6 аргументи да вършиме планк всеки ден:

1. Помага за укрепване на мускулите на гърба

Планкът предотвратяват дегенеративни болести на дисковете, което е един от най-често срещаните проблеми на гърба. Подсилва долната част на гърба, което ще ви помогне да се избавите от болките сред плешките, които се появяват при дълготрайно заседяване. Ако вършиме всеки ден планк, последователно ще почувствате гърба си по-изправен – мускулите му ще са по-силни.

2. Метаболизмът се форсира

При упражнението „ дъска “ изгаряте повече калории, в сравнение с при други обичайни извършения. То е изключително потребно за хора, които водят установен метод на живот. Всекидневната 10-минутна подготовка вкъщи преди или след работа ще обезпечи по-добър метаболизъм през целия ден, даже и по време на сън.
This is why we plank
— Life Pro Fitness (@BestProFitness) 3. Укрепват се главните мускули

Планкът включва всички съществени мускулни групи. Укрепването им ще усъвършенства способността да вдигате тежки неща, ще оформи талията и ще укрепне гърба.-->

4. Координацията се усъвършенства

Опитали ли сте да стоите на един крайник? Как ви се стори? Ако не е било елементарно, това значи, че коремните мускули евентуално не са задоволително мощни. Редовното осъществяване на непряк планк сигурно ще усъвършенства салдото ви.
What happens to your body when you do plank everyday: via
— healthlogus (@healthlogus) 5. Развива се еластичност

С тази подготовка разтягате мускулите към раменете, гърдите и ключиците. Бицепсите и хълбоците също се развиват, краката и стъпалата стават по-гъвкави.

6. Психологическото положение се усъвършенства

Упражнението има резултат и върху нервната система. Планкът оказва помощ да се отървете от тревогата и депресивните признаци, само че единствено в случай че превърнете това упражнение като част от всекидневието си.
Planks are great for building core strength, but make sure to do them from all sides to maintain balance.
— Sara (@FitAndFunFL) Още вести за здраве и спорт:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР