През последните дни в юридическите среди се развихри огромен скандал

...
През последните дни в юридическите среди се развихри огромен скандал
Коментари Харесай

Димитър Байрактаров: С колегата Бареков открихме интересни неща за образованието на Ангел Джамбазки!

През последните дни в юридическите среди се развихри голям скандал по отношение на номинацията на Ангел Джамбазки за правист на годината от изданието "Правен свят ". Някои адвокати непосредствено упрекнаха Джамбазки, че е заблудил влиятелното издание, защото нямал нито един ден юридически стаж, а други даже се съмняват, че няма и тапия за висше обучение.

Би Нюз потърси за коментар журналиста и лидер на листата на "Движение Презареди България " за евродепутати Димитър Байрактаров, който дружно с Николай Бареков първи сложи въпроса за образованието и дипломата на Ангел Джамбазки.

Би Нюз : Г-н Байрактаров, за какво се заинтересувахте от дипломата и юридическата дееспособност на Ангел Джамбазки?

Димитър Байрактаров : Знаете ли, към Вътрешна македонска революционна организация витае ужасно доста лъжа и неистина. В общественото пространство липсва информация за образованието на Ангел Джамбазки. Ние с сътрудника Бареков неведнъж го призовавахме през последните месеци да разгласява дипломата си за висше обучение, само че той и до през днешния ден не го е направил. Ситуацията закупи още по-голям публичен интерес когато възмутени адвокати се свързаха с нас и показаха възмущението си от номинацията за правист на годната на Ангел Джамбазки. Никой от юристите няма спомен Джамбазки да е практикувал някъде юридическата специалност.

Би Нюз : Възможно ли е да се окаже, че евродепутатът Ангел Джамбазки няма приключено висше обучение?

Димитър Байрактаров : Трудно ми е да го допускам, тъй като това би провокирало голям скандал. По-скоро допускам, че дипломата му е
с невисок триумф и той се срами да я разгласява, по този начин както направихме ние с сътрудника Николай Бареков. Все отново е редно да кажа, че с сътрудника Бареков открихме забавни неща за образованието на Ангел Джамбазки!

Би Нюз : Какви са тези забавни неща?

Димитър Байрактаров : Ето в този момент ще ви пусна линк от обява на уеб страницата clubz.bg от 28.05.2014 година Може да я видите тук. В тази обява от май месец 2014 година са показани новоизбраните евродепутати и Ангел Джамбазки е показан като приключил семестриално "Право " в СУ Св.Климент Охридски. Никъде не открихме Джамбазки да е направил опровергаване на тази информация към този момент пет години.

Би Нюз : Вие като умел публицист добре разбирате, че тази информация не е задоволителна.

Димитър Байрактаров : Да, по този начин е. Затова изпратих питане до министерството на правораздаването за достъп до социална информация и се надявам чиновниците да реагират бързо и правилно с даването на информацията, а и самия Ангел Джамбазки също може да помогне като даде гласност на дипломата си и юридическата си дееспособност. Все отново желая да му напомня, че заема обществена служба и обществото има право да знае всичко за него.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР