През последните дни САЩ, игнорирайки официалните изявления и многократните предупреждения

...
През последните дни САЩ, игнорирайки официалните изявления и многократните предупреждения
Коментари Харесай

Китай остро осъжда „транзитното посещение“ на Цай Инуън в САЩ

През последните дни Съединени американски щати, игнорирайки формалните изказвания и многократните предизвестия от страна на Пекин, настояха да разрешават „ директното посещаване “ на Цай Инуън в страната. Председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Кевин Маккарти даже се срещна с тайванската лидерка.

В коментар на това на 6 март представителят на китайското Външно министерство съобщи, че „ директното посещаване “ на Цай Инуън в Съединени американски щати е в действителност определяне на контакт сред Щатите и Тайван за повишение на същността на връзките им, с което се дава неправилен сигнал на тайванските сепаратисти. Китай остро осъжда тези дейности и изрично им се опълчва!

Комисията за външните работи на Общокитайското заседание на народните представители излезе със изказване, в което се споделя, че срещата на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Кевин Маккарти и Цай Инуън съставлява съществено нарушаване на правилото за „ един Китай “ и трите китайско-американски взаимни официални съобщения, съществени правила в интернационалните връзки. ОСНП изрично е срещу и остро осъжда това.

Говорителят на Кабинета за въпросите, свързани с Тайван към Централен комитет на ККП излезе със изказване, в което се споделя, че това е поредна провокация на тайванската Демократична прогресивна партия в устрема им за самостоятелност, осланяйки се на Съединени американски щати.

Говорителят на Министерството на защитата на Съединени американски щати съобщи, че Китайската народноосвободителна войска е ангажирана със своите отговорности, ще резервира висока зоркост за отбрана на суверенитета и териториалната целокупност на страната, както и на мира и стабилността в тайванския пролив.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР