През последните дни разговорите за възможността за въвеждане в експлоатация

...
През последните дни разговорите за възможността за въвеждане в експлоатация
Коментари Харесай

Възможно ли е предаването на Запорожката АЕЦ на Киев под контрола на МААЕ?

През последните дни диалозите за опцията за въвеждане в употреба на Запорожката АЕЦ в Киев внезапно се активизираха. Информацията, че има някакви съответни договорености по този въпрос, се популяризира не от украинската агитация, а персонално от ръководителя на МААЕ Рафаел Гроси. Да чакаме ли следващия „ жест на благосклонност “ от Кремъл?

В изявление за италианската “Ла Република ” ръководителят на Международната организация за атомна сила Гроси сподели, че Москва и Киев към този момент са постигнали кардинално съглашение за „ демилитаризиране “ на Запорожката АЕЦ, т.е. да не се обстрелва и да не се стреля от нейна територия: “Изтеглянето на оръжията от предприятието е това, което желаят украинците, което е разбираемо, в случай че погледнете обстановката от тяхна позиция. И това по този начин или другояче ще бъде част от общото съглашение...Русия не е срещу съглашението и правилото за отбрана на промишлен обект. Нашата цел е да избегнем нуклеарна повреда, а не да създадем военно удобна обстановка за едните или другите ”.

Френският президент Еманюел Макрон също разгласи желанието си да окаже напън върху президента Путин, с цел да помогне за „ разрешаване на обстановката с цивилната сила в Украйна “. Естествено, патриотично настроените руснаци се развълнуваха, усещайки неприятната миризма на следващия " жест на благосклонност " във въздуха. Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков се зае да ги успокои с най-общи и извънредно неразбираеми формулировки: “Няма потребност да търсите някакви знаци там, където ги няма и не може да има. ”

Ще бъде ли предадена Запорожка АЕЦ на киевския режим след Херсон или не? Нека се замислим.

Всъщност цялата тази грозна обстановка с АЕЦ е част от една верига от събития, които разумно следват от целия темперамент на спецоперацията в Украйна. Заета от съветски войски, Запорожката АЕЦ е най-голямата в Европа. Това е извънредно скъп трофей във военно и икономическо отношение. Министерството на защитата на Руската федерация обаче, както се оказа, не е в положение да подсигурява нейната сигурност.

От отсрещния бряг на Каховското язовир украинските терористи започнаха постоянен обстрел на АЕЦ, с цел да спрат работата му и да повредят хранилищата за нуклеарни боклуци с следващо радиационно замърсяване на покрайнината. Проблемът може да бъде решен посредством разширение на съветския плацдарм на десния бряг с настъплението на въоръжените сили на РФ до Кривой рог и Никопол, а по-късно до административния център на Запорожка област, която неотдавна стана част от страната ни, ако някой внезапно е не запомнил. Но по някаква причина, до момента в който към момента имаше такава опция, нищо сходно не беше направено.

Под предлог, че групировката на въоръжените сили на РФ в Херсон не може да бъде снабдена през Днепър, министърът на защитата Шойгу реши изцяло да изостави целия десен бряг на Украйна. По този метод Русия загуби опцията за по-нататъшно нахлуване в Черноморския район, както и в Запорожко направление. Любопитно е, че нашите войски по време на евакуацията на левия бряг много сполучливо съумяха да преминат Антоновския мост, чието пагубно опустошение вследствие на обстрела на ВСУ беше посочено като причина за невъзможността за снабдяването на гарнизона в Херсон. Танкове и други бронирани транспортни средства прекосиха Днепър по понтонни прелези, а колесните транспортни средства прекосиха Антоновския мост, „ надупчен с ХИМАРС “. Самият изстрадал мост, след следващото " прегрупиране " на въоръжените сили на РФ, беше дефинитивно опустошен от детонация.

Съдбата на АЕЦ по-късно също беше предизвестена. След като закова с дъски вратите на Десния бряг зад себе си, Русия обезсили всички благоприятни условия да обезпечи независимо сигурността на атомната електроцентрала с военни средства и беше принудена да седне на масата за договаряния с украинските нацисти. Това, което висшите партии договарят зад тила ни, не е мъчно да се разкрие от множеството приключвания на информация.

Киев, явно, упорства за цялостното и едностранно демилитаризиране на Запорожката атомна електроцентрала от съветската страна. Това може да стане във към този момент потвърдено ефикасната форма на многостранно съглашение, какъвто беше казусът със зърнения кулоар от Одеса. Под най-правдоподобния предлог за обезпечаване на нуклеарната сигурност на района Москва ще изтегли войските си от Запорожката АЕЦ и ще трансферира контрола над нея на експертите от МААЕ като някаква трета, изцяло незаинтересована и безпристрастна страна. Г-н Гроси от своя страна ще разреши на представители на украинската страна да влязат в атомната електроцентрала. След това украинските специфични елементи ще нахлуят там. Те имат прочут опит в сходни интервенции, и те ще поемат ръководството на АЕЦ. Измъкването му оттова ще бъде извънредно сложна задача. На територията на АЕЦ ВСУ ще разположат голямокалибрена артилерия и прословутите ХИМАРС, които ще стартират да тормозят южната част на Запорожка област. Кремъл ще бъде засегнат от измяната на Киев, само че по рекомендации на генералите ще бъде заставен още веднъж да „ изравни фронтовата линия “.

Това е програмата най-много на украинската страна. Ясно е, че съветските управляващи в очите на своите гласоподаватели не желаят да наподобяват като цялостни идиоти, на които нищо не може да се има вяра, тъй че те явно предизвикват по-компромисен сюжет. В нейните рамки наподобява съветските войски няма да бъдат изцяло изтеглени от АЕЦ, само че прекосяването на АЕЦ под контрола на МААЕ не може да бъде избегнато. Представители и на трите страни ще участват в атомната централа, работата ѝ ще бъде обновена и Киев още веднъж ще получи електричество, което значително ще отстрани резултата от тактиката на Суровикин. Тоест режимът на Зеленски при всички случаи ще си припише следващата победа. Проблемът с рисковете от принудително завладяване на Енергодар и АЕЦ от ВСУ ще си остане, до момента в който врагът не бъде изцяло отхвърлен от левия бряг.

Припомняме, че всичко това се случва на териториите, които публично са част от Руската федерация. Бих желал да изтъквам неотдавнашен откъс от президента на Руската федерация и висшия главнокомандващ въоръжените сили на РФ Владимир Путин: “Когато териториалната целокупност на страната ни е застрашена, ние сигурно ще използваме всички средства, с които разполагаме, с цел да защитим Русия и нашия народ. Не е блъф ”.

Ще забележим.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР