През последните дни нарастват спекулациите за договарянето на управляващо мнозинство

...
През последните дни нарастват спекулациите за договарянето на управляващо мнозинство
Коментари Харесай

Четирима евродепутати социалисти: Всяка форма на колаборация на БСП с ГЕРБ е недопустима

" През последните дни нарастват спекулациите за договарянето на ръководещо болшинство към ГЕРБ. Характерът на кабинета, който ще бъде препоръчан - експертен или на националната отговорност и избавление, или вероятни други формули, е комфортно прикритие за недопустим политически компромис ", показват четирима от петимата български евродепутати от левицата.

" Ние, долуподписаните представители на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал, заявяваме своето изрично противоречие с всяка форма на колаборация на Българска социалистическа партия с ГЕРБ. В продължение на години, главната еднаквост на Българска социалистическа партия беше построена на опълчване на модела, натрапен от ГЕРБ. Именно това беше посоченото опрощение за присъединяване в четворната коалиция на кабинета " Петков ". Влизане в този момент в дясно държавно управление с авансово заявено желание за орязване на обществените разноски би било необичайно политическо държание ", декларират Петър Витанов, Елена Йончева, Иво Христов и Сергей Станишев.

Според тях присъединяване в сходно ръководство може да е значимо с оглед придобиване на позиции от страна на управлението на Българска социалистическа партия и доближените до него хора, само че сигурно ще докара до поредна изборна злополука за левицата.

" Пътят за връщането на доверието към Българска социалистическа партия и лявата концепция в България минава през поредната борба против неравенствата и обществената правдивост и отстояване на демокрацията и върховенството на закона. Колаборация с десните партии в името на властта ще е пагубно за лявото, за партията и за България ", считат четиримата евродепутати.

Тази заран водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи от парламентарната естрада, че кандидатурата на ГЕРБ-СДС за министър-председател е еврокомисарят Мария Габриел. Утре предстоят срещи на претендента за министър председател с политически сили в Народното събрание, на които ще бъде разисквана опцията за поддръжка на държавно управление.

По-рано през днешния ден ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сподели, че са получили покана за среща с Мария Габриел, на която ще отидат. Когато има съответно предложение, тогава ще бъде призован Националният съвет на партията и ще се направи допитване измежду членовете, уточни тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР