През последните десетилетия много учени изказват предположението, че нашите предци

...
През последните десетилетия много учени изказват предположението, че нашите предци
Коментари Харесай

Съществувало ли е електричество в древен Египет?

През последните десетилетия доста учени изричат догатката, че нашите предшественици са разполагали с много повече знания за света към тях, в сравнение с си мислим ние. Една от най-широко обсъжданите тематики е дали хората отпреди епохи са употребявали електричество .

Изкуството и техническият напредък на античните египтяни и до през днешния ден са обект на проучвания от учените. Все още остават доста неизяснени въпроси - по какъв начин всичко е било правено или направено без електричество и в цялостна мрачевина? Как е било допустимо по стените да бъдат изрисувани такива шедьоври на античното египетско изкуство?
 Египет Thinkstockphotos
Днес доста от учените към този момент са на мнение, че електричеството, под някаква форма, се е зародило в античен Египет и тъкмо египтяните са тези, които са го употребявали, с цел да осветяват тъмните подземни катакомби. Серия от релефи, покриващи стените в тези тъмни пространства, притеглят вниманието на откривателите и то най-много релефът от храма на Хатор в Дендера .

Според учените този впечатляващ релеф съставлява точно презентация на древноегипетска електрическа крушка. Те доближават до заключението, че вероятността античните египтяни да са изработвали извити стъклени тръби , по които по някакви незнайни способи да са получавали електричество, е много огромна. Приликата на тези релефи със актуалните осветителни крушки напряко изумява.-->

Остава мистерия от кое място и по какъв начин нашите предшественици са се научили да си служат с електричество.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР