През последните 6 месеца се случиха лоши неща. България затъна

...
През последните 6 месеца се случиха лоши неща. България затъна
Коментари Харесай

Плевнелиев: Ако не се върнем към демокрацията, България ще се превърне в бананова република на Балканите

През последните 6 месеца се случиха неприятни неща. България затъна още повече в популизъм. Това сподели в студиото на Българска национална телевизия някогашният президент Росен Плевнелиев.

Държавата е счупена и политиците се усетиха. Ние сме затънали в популистко опълчване. Всяка страна попаднала в популизъм – наподобява на днешна България, акцентира той и се обърна към политиците: Моля ви, върнете се на здравите основи на демокрацията, тъй като България е прекалено много забатачена. Ако не се върнем на основите на демокрацията, ще се превърнем в бананова република на Балканите, акцентира някогашният президент.

Популизмът е болест, от която няма излизане. Как се побеждава популизма – с повече популизъм. Идват у нас европейски популисти и бутат страната към императора. Демократи, събудете се, няма време да върнем България на полето на европейското ни развиване, моли Плевнелиев.

По думите му ротационният принцип е голяма нелепост. И разгласи Политическа партия за левите популисти – увеличение на пенсиите за сметка на младите българи, да арестувате министър председател по един противозаконен метод, да сочиш един политически водач като главен зложелател – всичко това е тежък популизъм.

С този популизъм до каква степен ще го докараме, попита президентът Плевнелиев и продължи: Бих се радвал на една лидерска среща на ГЕРБ и ПП-ДБ. Борисов има доста неща, с които да се гордее – основаване на работни места, върна младежи. Борисов, в случай че би трябвало, да се извини за грешките си, а Политическа партия – да си признаят, че са подхождали популистки за доста неща. Да седнат и да беседват за значимите за българите тематики. Променете метода, България би трябвало да има държавно управление, другояче никой няма да победи, бе безапелационен някогашният държавен глава.

Бившият президент разяснява и референдума на „ Възраждане “ за опазване на българския лев. Той акцентира, че да се приказва за лев – е недопустимо, тъй като той от доста години е вързан или за марката, а в този момент за еврото. По думите му тук става дума за сюжет на съветските прислужници у нас и той е референдумът на „ Възраждане “ да се организира дружно с локалните избори. Тогава има доста огромна интензивност. Затова държавното управление и парламент би трябвало да сезират съда, тъй като всъщност той има характера на Брекзит.

Според Плевнелиев не е добра концепцията шефът на Българска народна банка да бъде министър председател в един експертен кабинет. Но счита, че програмно-експертно държавно управление е положителната формула за постоянен кабинет. Що се отнася до премиера – у нас има доста готови хора, които да ни водят отвън казахските степи.

Според Плевнелиев война на Русия ще продължава доста години, а Путин няма да се успокои, в случай че не смаже Украйна. Но руснаци са му признавали, че са най-робската нация.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР