През последните 24 часа в България са поставени нови 10

...
През последните 24 часа в България са поставени нови 10
Коментари Харесай

10 998 дози ваксини са поставени за 24 часа в България

През последните 24 часа в България са сложени нови 10 998 дози ваксини, а общият брой на лицата, на които са сложени по две дози от имунизациите у нас, е 26 973. Това излиза наяве от информация, оповестена на Единния информативен портал за ковид. От " Пирогов " оповестяват, че в неделя са имунизирани 750 души. " С тях общият брой ваксинирани за трите дни, в които бяха одобрявани всички искащи да си слагат Oxfrod/AstraZeneca, става 1950 ", написаха от болничното заведение във " Facebook ". 

1162 са имунизираните жители с препарата на „ Астра Зенека ” единствено през неделния ден, допълват от ВМА. " Общо за двата почивни дни първа доза от имунизацията против COVID-19 са получили близо 1900 човека. Утре имунизацията продължава според Националния имунизационен проект, а центърът във ВМА ще работи от 9.00 до 20.00 часа. Организацията на работа разрешава да бъдат имунизирани по 10 души по едно и също време ", осведоми болничното заведение.

Както " Сега " към този момент писа, в края на предходната седмици опашки от искащи да се имунизират се извиха както пред ВМА и " Пирогов " в столицата, по този начин и в разнообразни градове в цялата страна. От през днешния ден в кампанията се включват и персоналните лекари, съобщи през вчерашния ден държавният здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев. " През март чакаме половин милион дози от всички ваксини. Очаква се утвърждение на имунизацията на " Янсен ", което още повече ще облекчи процеса ", сподели Кунчев, който се срещна с регионалния спешен щаб за битка с ковид в Пловдив. 

Отново в неделя от Министерство на здравеопазването разпространиха прессъобщение, от което излиза наяве, че министърът на опазването на здравето е изпратил писмо до 28-те районни инспекции в страната, в което е разпоредил да се сътвори нужната организация, която да даде опция ваксини да се слагат във краткотрайни имунизационни пунктове в лечебните заведения и от РЗИ, както следва - целодневно през почивните дни (събота и неделя), в следобедните часове на работната седмица (от понеделник до петък), както и при нужда - денонощно, в лечебните заведения в регионалните градове. 

Министерство на вътрешните работи ще оказва подпомагане на районните здравни инспекции при превозването и снабдяването с ваксини против COVID-19. За основаната организация, реда и метода на записване на искащите да бъдат ваксинирани лица, популацията ще бъде уведомявано посредством средствата за всеобщо осведомление на районно равнище. Допълнителни въпроси по отношение на организацията и записването за имунизиране искащите могат да задават към съответната РЗИ, гласи известието на министерството.

Традиционно за понеделник броят на откритите нови случаи на COVID-19 е по-нисък спрямо останалите дни. За денонощието 227 души са се заразили с вируса при направени 2792 теста. За същия интервал са умряли 15 души, а 114 са се излекували.

Расте броя на дейните случаи в страната – към 22.02. те са 26560. 3880 от тях се лекуват в лечебни заведения, а 321 са настанени в реанимация.

Разпределението по области по сегашен адрес на лицата е, както следва: Благоевград – 4; Бургас – 34; Варна – 28; Велико Търново – 5; Враца – 6; Ловеч – 1; Пазарджик – 2; Перник – 19; Плевен – 17; Пловдив – 17; Разград – 7; Русе - 1, София област – 7; София (град) – 77; Стара Загора – 2.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР