През последните 15 години броят на пътниците в градския транспорт

...
През последните 15 години броят на пътниците в градския транспорт
Коментари Харесай

Борис Бонев: Транспортната политика на Столична община е провал



" През последните 15 години броят на пасажерите в градския превоз понижава . Броят коли на 1000 души население се е удвоил. Има и наклонност на възходящо население на София. Независимо от вложенията транспортната политика на Столична община е неуспех. Пътниците ги няма, тъй като организационните ограничения, които да създадат градският превоз опция на персоналния, не се направиха ".
Това разяснява пред БНР самостоятелният общински консултант Борис Бонев, част от организацията " Спаси София ".

И уточни, че транспортните сдружения на Столична община подписват неизгодни покупко-продажби, които водят до генериране на по-огромни загуби .

В предаването " Нещо повече " Бонев добави, че когато имаш рецесия, тласъкът за положителния управленец е да работиш бързо и дейно , " а не комитетът, който би трябвало да измисли новата билетна тарифна политика, да заседава един път месечно ".

" По време на Covid рецесията и затварянето пропуснахме опцията да изградим огромна част от изчезналата, само че от дълго време заложена велосипедна мрежа на София. Пропуснахме да създадем огромна промяна за паркирането. Пропуснахме да изградим коридорите на градския превоз , тъй че повече хора да разпознаят градския превоз като опция на автомобилното придвижване ".

Интервюто с Борис Бонев можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР