През последната седмица се отчита намаление на цените на основните

...
През последната седмица се отчита намаление на цените на основните
Коментари Харесай

Лек спад в цените на плодовете и зеленчуци на тържищата

През последната седмица се регистрира понижение на цените на главните плодове и зеленчуци, предлагани на борсите в страната. Това сочи оперативният разбор на Министерството на земеделието. Поевтиняват ябълките, доматите, зелето и краставиците. Ръст в цената има единствено при картофите.

Между 2 и 12 % на седмична база е поевтиняването на плодовете и зеленчуците, което съгласно специалистите се дължи на наближаването на летния сезон и излизането на пазара на българска годишна продукция.

Според разбора, оранжерийните краставици, които преди седмица означиха рекордни цени, към този момент се търгуват за 2,57 лв. за кг, което е с 30 на 100 по скъпо по отношение на същият интервал на предходната година, само че е с 12 % по-малко по отношение на предходната седмица.

Оранжерийните домати са на цена 3,88 лв.. Това е със 7 % по малко по отношение на предходната седмица, само че пък е с 87 на 100 повече по отношение на предходната година.

Зелето е единственият зарзават, който тази година се търгува на по-ниска цена по отношение на миналогодишната, отбелязва статистиката. Очаква се наклонността към спад в цените на плодовете и зеленчуците да продължи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР