През последната седмица са съобщени над 5,4 милиона нови заразявания

...
През последната седмица са съобщени над 5,4 милиона нови заразявания
Коментари Харесай

СЗО отчита намаляване на случите на COVID-19 -

През последната седмица са обявени над 5,4 милиона нови заразявания с ковид в световен проект, което е намаляване с 24 % спрямо предходния седемдневен интервал, съобщи Световната здравна организация (СЗО).

Досега съгласно нейни данни по света са регистрирани над 590 милиона заразявания, оповестява Българска телеграфна агенция в седмичен преглед на пандемичните данни.

За последната седмица е регистрирано понижаване и на новите смъртни случаи, свързани с COVID-19 – те са били над 15 000, което е с 6 % по-малко, в сравнение с през предходния седемдневен интервал. До момента по данни на СЗО в света са регистрирани над 6,4 милиона смъртни случая.

Статистиката демонстрира, че броят на новите заразявания е намалял във всичките 6 района – в Африка и Европа с 38 %, в Източносредиземноморския район с 30 %, в Западнотихоокеанския с 18 %, в Америките със 17 %, а в Югоизточноазиатския район с 11 %.

Увеличение на новите смъртни случаи е имало в Западнотихоокеанския и Югоизточноазиатския район – надлежно с 31 и 12 %, а намаляване или опазване на равнището е било регистрирано в Африка, Европа, Източносредиземноморския район и Америките – надлежно с 33, 25, 7 и 4 %.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР