През последната година и половина едва ли има човек, който

...
През последната година и половина едва ли има човек, който
Коментари Харесай

Най-мръсните неща, които докосваме всеки ден

През последната година и половина надали има човек, който да не се е замислял по-сериозно над този въпрос. Сигурни сме, че усърдно почиствате телефона си, миете ръцете си постоянно и избягвате да се докосвате до очевидно мръсни повърхности. Дали си давате сметка обаче за нещата от всекидневието, които събират много „ невидима “ нечистотия, която рядко се сещате да почистите?

В тази публикация сме събрали 5 образеца за предмети, които допираме всеки ден и даже не се замисляме дали имат потребност от разчистване или не.

Ще засегнем тематиката и за особеностите на всяка повърхнина, защото не всичко може да се почисти със мощен дезинфектант с висок % алкохол в състава му.

Клавиатура и мишка

 a iStock/Getty Images

Ако работите на компютър, неизбежно прекарвате огромна част от деня пред монитора. Междувременно правите всевъзможни действия - пипате документи, пари, получавате колета, вършиме си кафе, храните се (много постоянно до момента в който пишете на клавиатурата), разговаряте с хора и така нататък През това време върху клавиатурата и мишката се полепят всевъзможни вируси и бактерии. Тези повърхности са много чувствителни на разчистване и стерилизация. Силните дезинфектанти могат да наранят повърхността и даже да доведат до изтриване и заличаване на част от детайлите. По тази причина дисплеят, клавиатурата и мишката би трябвало да се почистват с по-нежни и щадящи артикули. Веднъж на 2-3 дни е безусловно задоволително, а в случай че сте по-старателни - един път на ден, преди началото на работния ден.

Воланът на автомобила

Воланът е една от тези елементи на автомобила, до които се докосвате най-често, а в това време евентуално най-рядко се сещате да почистите точно него. Причината за това е и фактът, че много постоянно кормилата са кожени или от материя, която при разчистване стартира да се рони и износва прекомерно бързо. Добро решение за такива обстановки са калъфите за волан, които можете да сложите и през прочут интервал да изпирате. Ако не желаете да слагате подобен или не можете да намерите подобаващ, още веднъж може да се спрете на по-щадящ и гальовен способ за разчистване.

 а iStock/Getty Images

Дистанционно

Дали ще е това на тв приемника или климатика, отдалеченото е предмет, който най-малко един път на ден допираме. Много постоянно до него имат достъп и други хора, изключително в случай че приказваме за климатика на работното място. Като повърхнина тези уреди са идентични с клавиатурите и почистването им с по-силни препарати не е целесъобразно.

Ключове

Ключовете за дома или автомобила са нещо, което допираме всеки ден най-малко по два пъти, а захвърляме на всевъзможни места. Знаете вицовете за дамската чанта. Не се бъркайте и не разчитайте на това, че ключовете си ги пипате единствено вие и не се допират от други хора. Дори и тогава те отново могат да задържат нечистотия.

Кафе машина и диспенсър за вода

Тук не приказваме единствено за кафе машините и автоматите в офисите, само че и за тези във вашия дом. За да не ви гледат необичайно, в случай че започнете да забърсвате машината в офиса, можете да се погрижите за ръцете си, след или преди допир с тези уреди.

 a Domestos

Ако към този момент въртите очи и се чудите по какъв начин може да запомните толкоз доста повърхности и по какъв начин да изберете с какъв артикул да почиствате всяко от тях, ще ви зарадваме. Решението е едно и е доста просто – пакет мокри кърпички, които са извънредно лесни за приложимост, не тежат и не заемат прекомерно доста място нито в дамската чанта, нито на бюрото в офиса (или вкъщи), нито даже и в жабката на колата. Препоръчваме ви универсалните хигиенични кърпички на Domestos, които бързо и елементарно дезинфекцират всички предмети, до които се докосвате всекидневно, като щадят повърхностите, а практичността не е за сметка на качеството или спокойствието. Изберете вашата опаковка от 60 броя с мирис, който най-вече пасва на вашия усет! Все отново е значимо да ни е елементарно и чисто по едно и също време, нали? Доверете се на Domestos – те знаят по какъв начин.

А ето по какъв начин и на Domestos, с цел да почисти повърхностите, които най-често допира.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР