През петъчния ден, 5 януари, руските окупатори нанесоха 5 ракетни

...
През петъчния ден, 5 януари, руските окупатори нанесоха 5 ракетни
Коментари Харесай

Русия е извършила 52 въздушни удара срещу Украйна

През петъчния ден, 5 януари, съветските окупатори нанесоха 5 ракетни и 25 въздушни удара и направиха 32 удара от реактивни системи за залпов огън по позиции на украинските войски и обитаеми места.

В резултат на офанзивите са убити и ранени цивилни, унищожени и развалени са жилищни здания и друга гражданска инфраструктура. Това се споделя в утринния отчет на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, представен от организация УНИАН.

През нощта врагът нанесе нов въздушен удар, употребявайки дрононе от вида " Шахед-136/131 ". Всички противников дронове бяха унищожени. Генералният щаб посочи, че на въздушни удари са били подложени селища в Донецка, Запорожка и Херсонска области. В същото време над 100 обитаеми места в общо 9 области бяха подложени на артилерийски обстрел.

„ Противникът продължава да подценява законите и обичаите на водене на война, употребява тактичност на гнет, нанася ракетни и въздушни удари и стреля от реактивни системи за залпов огън освен по военни, само че и по многочислени цивилен цели на нашата страна “, се споделя в известието на Генералния щаб, представено от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР