През първото тримесечие на 2024 година се показат интересни тенденции

...
През първото тримесечие на 2024 година се показат интересни тенденции
Коментари Харесай

Бизнес трендове в България: Новорегистрирани фирми и банкрути през първото тримесечие

През първото тримесечие на 2024 година се показат забавни трендове по отношение на новорегистрациите и банкрутите измежду правните единици. Данните от Национален статистически институт демонстрират спад в новорегистрираните компании и по-нисък брой на оповестените в неплатежоспособност, което откроява избрани стопански динамичности и провокации в страната.

За първите три месеца на годината са регистрирани 12,229 нови правни единици , което е със 7,4% по-малко в съпоставяне със същия интервал на миналата година.
Обявените в неплатежоспособност компании са 992, отбелязвайки спад от 14,1% по отношение на първото тримесечие на 2023 година.

Основната активност на новорегистрираните и банкрутиралите компании е в бранш G, който обгръща търговията и ремонт на коли и мотоциклети. Търговия, ремонт на коли и мотоциклети – 88,4% от новорегистрираните и 78,3% от банкрутиралите компании.

Спадът в броя на новорегистрираните компании може да се пояснява като знак за нараснала нерешителност измежду вложителите и бизнесмените , което е евентуално отражение на непредвидимите стопански условия. Същевременно, понижението на банкрутите допуска евентуално подсилване на бизнес средата, като компаниите се приспособяват и намират устойчиви тактики за справяне с провокациите .

Текущата бизнес демография в България акцентира значимостта от наблюдаване на икономическите трендове и адаптивността на пазара .

Намалява броят на банкрутиралите компании у нас

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР