През първите шест месеца на тази година земеделците ще получат

...
През първите шест месеца на тази година земеделците ще получат
Коментари Харесай

За първите 6 месеца на 2022 земеделците ще получат почти 1 млрд. лева субсидии

През първите шест месеца на тази година земеделците ще получат съвсем 1 млрд лв. дотации съгласно индикативния график, оповестен на “.  Графикът  се разгласява, с цел да може фермерите да знаят по кое време какви заплащания могат да чакат и да възнамеряват активността си. 

Първите позволения за тази година ще бъдат направени в края на януари, когато ще се преведат вторите траншове по схемата за преходната национална помощ за говеда (ПНДЖ 1) и схемата за овце майки и кози майки (ПНДЖ 3).

През месец февруари 2022 година ще стартират заплащанията по размер 10 „ Агроекология и климат “ с направленията с животни, а останалите посоки по размер 10 „ Агроекология и климат “ ще се извършат през м. април 2022 година

По схемите за обвързана поддръжка в бранш „ Плодове и зеленчуци ” заплащанията ще започват при започване на м. март, като преводите по 7-те обособени схеми ще се извършат поетапно – доникъде на месеца. До края на януари стопаните потвърждават с документи създадената и осъществена продукция.

Тютюнопроизводителите ще получат дотациите си в средата на месец март. В края март ще бъдат подредени и средствата по Схемата за преразпределително заплащане (СПП) с бюджет от над 108 млн. лева

През април 2022 година се планува оторизация по схемата за зелени директни заплащания, за протеинови култури и специфичното заплащане за просвета памук.

По мярка 11 " Биологично земеделие " заплащанията ще се извършат в интервала 15 април – 20 май при изискване, че към 28 февруари 2022 година е изцяло обновена базата данни на производителите, преработвателите и търговците на аграрни артикули и храни създадени по биологичен метод, поддържана от Министерство на земеделието.

Оторизациите по размер 12 „ Натура – 2000 и Рамковата инструкция за водите ”, както и окончателното заплащане по размер 13 ще се извършат през май.

До средата на юни 2022 година ще се извърши доплащането по СЕПП и схемите за млади и дребни аграрни стопани.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР