През първите два месеца на 2024 г. изтичат близо 765

...
През първите два месеца на 2024 г. изтичат близо 765
Коментари Харесай

Близо 765 хил. годишни е-винетки изтичат в първите два месеца на 2024 г.

През първите два месеца на 2024 година изтичат близо 765 000 годишни е-винетки за леки коли. От тях над 334 000 са през януари, а към 431 000 през февруари, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

На интернет страницата от бутона " Проверка на винетка " след въвеждане на регистрационния номер на автомобила и страната, в която е регистриран, всеки може да ревизира и получи информация за крайния период на електронната винетка, без значение от кое място е купена – от търговски обекти на Агенция " Пътна инфраструктура " или в комерсиалната мрежа на сътрудниците. Статусът може да е " деен ", " с изминал период " или " необработен " в случаите, когато винетката е купена с отсрочен старт до 30 дни от началната дата на годност.

Цените на е-винетките за 2024 година остават непроменени:
годишната винетка коства 87 лева; тримесечната - 48 лева; месечната – 27 лева; седмичната – 13 лева; уикенд винетката – 9 лв..
Националното тол ръководство моли потребителите при пазаруване на е-винетка да употребяват уеб страницата www.bgtoll.bg или мобилното приложение, както и останалите канали за продажба на АПИ – на гише против заплащане в брой или посредством терминал за самотаксуване – с карта. Гишета са ситуирани на главните гранични контролно-пропускателни пунктове, както и в 27-те регионални пътни ръководства в цялата страната. Терминалите за самотаксуване са близо 500. Електронни винетки може да бъдат купени и от партньорската мрежа на АПИ.

При пазаруването на е-винетка е належащо потребителите деликатно да преглеждат и ревизират въведената от тях или от съответния чиновник информация преди да потвърдят финалното заплащане за електронната винетка. Отговорността за попълване на правилна информация за номер на пътното транспортно средство, категорията му и интервала на годност на винетката е на притежателя или ползвателя му. В случай на погрешно декларирани данни се смята, че не е заплатена дължимата винетна такса за съответния автомобил.

Вписването на знаците от регистрационния номер може да бъде и на кирилица, и на латиница, само че да подхожда на знаците в самия регистрационен номер. При изписването на номера се вкарват единствено букви и числа. Символите 0 (нула) и О (буква О) не са взаимозаменяеми. За цифра от номера би трябвало да се изпише 0 (нула), а за писмен знак „ О “. В случай че регистрационният номер съдържа тире, точка или период, те не се вкарват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР