През октомври заетостта в САЩ се увеличи по-силно от очакваното

...
През октомври заетостта в САЩ се увеличи по-силно от очакваното
Коментари Харесай

Ръст с 531 хиляди на новозаетите в САЩ през октомври и спад на безработицата до 4,6%



През октомври заетостта в Съединени американски щати се усили по-силно от предстоящото на фона на отслабващата поредна коронавирусна вълна в страната, която беше в действие в края на лятото, като това е следващо доказателство, че американската икономическа интензивност още веднъж стартира да набира скорост при започване на последното тримесечие на годината.

Неселскостопанските работни места набъбнаха през октомври с цели 531 000, до момента в който осредните прогнози на финансовите пазари бяха за по-скромно покачване с към 450 000.

В същото време имаше солидна възходяща проверка на данните за предходния месец, като през септември бяха разкрити 312 хиляди работни места отвън селското стопанство при предишна оценка за едвам 194 000. Данни за август също претърпяха солидна възходяща проверка до 483 000 от 366 000.

В частния бранш бяха разкрити цели 603 хиляди нови работни места, до момента в който в държавния бранш бяха съкратени 73 000 работни места. а в индустрията бяха назначени 60 хиляди нови служащи.

Нивото на безработица пък се намали изненадващо мощно през октомври до ново постпандемично дъно от 4,6% по отношение на 4,8% през септември и упования за по-умерено намаляване до 4,7 на 100.

Днешният отчет допуска, че пазарът на труда и стопанската система на Съединени американски щати стартират още веднъж да се възвръщат, откакто този напредък се забави през лятото поради по-заразния Делта разновидността на Covid-19, само че при започване на есента новата коронаврусна вълна в Съединени американски щати стартира да отслабва.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР