През октомври 2017 г. общият показател на доверие на потребителите

...
През октомври 2017 г. общият показател на доверие на потребителите
Коментари Харесай

Показателят на доверие на потребителите намалява с 0.7 пункта

През октомври 2017 година общият индикатор на доверие на потребителите понижава с 0.7 пункта по отношение на юли, което се дължи на намаленото доверие измежду популацията както в градовете, по този начин и в селата.

Общата оценка на потребителите за актуалното развиване на икономическата обстановка в страната през последните дванадесет месеца се резервира на нивото от предходното наблюдаване.

По отношение на упованията за идващите дванадесет месеца се следи известно усъвършенстване в мненията на живеещите в селата за разлика от популацията в градовете, което показва малко по-негативни прогнози спрямо три месеца по-рано. Оценките на потребителите за настъпилите промени във финансовото положение на техните семейства през последните дванадесет месеца, както и упованията им за идващите дванадесет месеца, са по-резервирани по отношение на три месеца по-рано. По-неблагоприятни спрямо юли са и оценките за изменението на потребителските цени през последните дванадесет месеца.

Инфлационните упования се резервират и за идващите дванадесет месеца. По отношение на безработицата в страната прогнозите на потребителите са, че ще има редуциране на личен състав през идващите дванадесет месеца, като съгласно популацията в селата то ще бъде с по-високо движение. Същевременно през октомври се записва леко усъвършенстване на общата оценка на актуалната обстановка да се вършат разноски за покупка на предмети за дълготрайна приложимост. Позитивна е и настройката на потребителите по отношение на осъществяването на разноски за „ покупка или изграждане на жилище (вила) “ и за „ усъвършенствания в дома “ през идващите дванадесет месеца.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР