През новата седмица валежите ще бъдат с различна интензивностПрез почивните

...
През новата седмица валежите ще бъдат с различна интензивностПрез почивните
Коментари Харесай

Средиземноморски циклон носи първия сняг у нас

През новата седмица преваляванията ще бъдат с друга активност

През почивните дни ще усетим полъха на приближаващата зима, предава Пореден средиземноморски циклон ще сътвори условия за с първи снеговалежи в някои равнинни региони на страната, а нахлуващ леден въздух ще задържи температурите ниски. В събота сутринта вятърът към този момент ще е утихнал и тук-там ще има намалена видимост с мъгла. Термометрите ще демонстрират към нула градуса, а в някои котловини стойностите ще са по-ниски. В часовете до обяд слънцето ще се покаже, само че редом от запад ще се появят облаци. До вечерта превалявания няма да има, а дневните температури ще са сред 5 и 10 градуса, по планините от минус 3 до плюс 4.

В неделя заоблачаването ще продължи. Сутринта температурите още веднъж ще се двоумят към нулата. С напредването на деня, следобяд, вечерта и през нощта от запад на изток ще стартират превалявания от дъжд. По планините и към тях в западната половина на страната преваляванията ще са от влажен сняг. Очаква се да превали сняг и в котловините на Западна България, без струпване на забележителна снежна завивка. Дневните температури ще са без особени съмнения, в интервала сред 2 и 7-8 градуса, по планините от минус 4 до минус 1.

В понеделник в западните региони преваляванията ще понижават и ще стопират, до момента в който в Централна и Източна България ще продължат до по-късно. Сняг ще превали в обособени региони на Предбалкана и на североизток. Денят ще е заоблачен и спокоен, с по-осезаем вятър към Черноморието и без смяна в температурите.

Валежите ще продължат с друга активност съвсем до края на работната седмицата. Ще е преобладаващо облачно с дневни температури в диапазона от 4-5 до 9-10 градуса.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР