През новата пленарна сесия БСП за България ще предложи промяна

...
През новата пленарна сесия БСП за България ще предложи промяна
Коментари Харесай

БСП ще иска премахване на привилегиите за депутатите

През новата пленарна сесия " Българска социалистическа партия за България " ще предложи смяна в правилника на Народното събрание, която лишава всички привилегии на народните представители. Това желание съобщи ръководителят на ПГ на левицата Корнелия Нинова в изявлението си за откриването на новия политически сезон в Народното събрание.

Ако правиш смели поръчки за промяна на модела, би трябвало да започнеш от себе си, разяснява тя. По думите й депутатите са " обрасли от привилегии ". 99 % от българския народ работи на закрепена заплата, ние ще си подвигаме заплатите всякога, когато се увеличи междинната, с какво право, разяснява тя. Как може един миньор за тежък физически труд да почива 30 дни, а ние - 70, уточни още Нинова.

По думите й това предложение не е популизъм, а правдивост. Знам, че не го приемате, сътрудници, само че ние ще го внесем, обърна се тя към болшинството в Народното събрание. Нинова означи, че гласуването на това предложение ще покаже дали депутатите желаят да развържат това кълбо от обвързаности на политика, бизнес, пари, ползи и привилегии. Дали ще бръкнем вътре и ще разкъсаме тази топка или народът ще я изрита от терена на политиката и ще пусне новите тимове тук, които да му подсигуряват по-добро бъдеще, добави тя.

Бихме желали тази сесия да е друга, разгласи още водачът на Българска социалистическа партия. Безспорно европредседателството остава приоритет и няма потребност да ни приканвате към това, обърна се Нинова към Цветан Цветанов.

Ще ни се, обаче, да има смяна и по този приоритет най-малко в последните месеци, сподели тя. Нито един път от началото на европредсдеателството българският парламент не беше осведомен и не дискутира тематиките за председателството, означи Нинова. Иска ми се тази сесия да е друга и най-малко преди срещата на върха на 17 май българското държавно управление да ангажира Народното събрание, а посредством него и национална сила за хубавите цели по европредседателство, добави тя.

Нинова прикани министър председателят да пристигна в Народното събрание и да каже какъв е напредъкът, освен по Западните Балкани, а по кохезионната политика, по бюджета за идващия програмен интервал след Брекзит, за обществения дирек и обществените права. Лидерът на Българска социалистическа партия заяви, че на 16 май следва среща на леви водачи, министър председатели и еврокомисари, на която още веднъж ще показват своята визия за Европа и за присъединението на Западните Балкани.

Искаме тази сесия да бъде времето на проглеждането, разяснява още Нинова. Тя означи, че прожекторите от Европа са осветили, че сме се стопили с още 400 хиляди души и сме нацията, която най-бързо изчезва в Европа. Прожекторите в Брюксел осветиха - най-корумпираната страна стои отпред на председателството, тези прожектори споделят, че сме и най-бедната страна в Европа, уточни тя.

Правим политика на парче, закони на парче и подсигуряваме на народа си живот на парче, сподели Нинова и прикани народните представители да прогледнат в бъдещето и да изберат три казуса, които да стартират да вземат решение, съобщи Българска телеграфна агенция. От Българска социалистическа партия оферират те да бъдат стопанска система и произвеждане, съвременно и високотехнологично обучение, нов здравен модел.

Има един проблем, който никой не желае да произнесе на глас и да стартираме да го решаваме - за нас от няколко години той се споделя паралелната страна, за президента Радев е тъмнината, в която стоят тези паралелни фигури, които дърпат конците на страната, разяснява Корнелия Нинова. Тя означи, че дружно с експерти са създали сериозен разбор кои са тези сфери, кои са тези огромни, които стоят в тъмното и дърпат конците, и ги изброи - произвеждане и търговия с медикаменти, произвеждане и търговия с пшеница и самун, произвеждане, транспорт и доставка на сила. Нинова съобщи, че през тази сесия борбата с огромните ще бъде приоритет на Българска социалистическа партия. Ние я започваме тази борба с съответни стъпки, имена и законопроекти, добави тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР