През нощта ще е предимно ясно и почти тихо, с

...
През нощта ще е предимно ясно и почти тихо, с
Коментари Харесай

Какво време ни очаква в неделя?

През нощта ще е най-вече ясно и съвсем безшумно, с раздрана висока облачност. Ще е студено с минимални температури най-вече сред минус 11 и минус 6 градуса . В утринните часове тук-там по поречието на Дунав ще има ниска слоеста облачност или мъгла.
 
 ThinkStock/Getty Images

Атмосферното налягане ще остане по-високо от междинното за месеца. През деня над страната ще бъде най-вече слънчево. Максималните температури в Северна България ще са сред минус 3 и 2 градуса , до момента в който в Южна ще са най-вече сред 3 и 8 градуса.
 

В планините ще е уместно за туризъм , ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи краткотрайно до мощен югозападен вятър. Максимална температура на 1200 м - към 5 градуса, на 2000 м - към минус 2 градуса.
 
 НИМХ-->

По Черноморието ще е най-вече слънчево и съвсем безшумно. Максималните температури ще са сред 0 и 4 градуса. Температурата на морската вода е 9-11, вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През по-голямата част от идната седмица основни превалявания не се чакат. В понеделник и вторник от юг-югозапад ще се затопля, повече в планините и планинските региони. Облачността ще се усили и през втория ден на обособени места ще превали слаб дъжд. В западната и централната част на Дунавската низина ниската облачност ще се задържи и там дневните температури към момента ще остават негативни, а и минималните ще са най-вече сред минус 10 и минус 5 градуса.
 
 ThinkStock/Getty Images

През нощта против сряда там са вероятни поледици. От сряда до петък времето ще бъде по-динамично. В сряда и петък вятърът краткотрайно ще е от северозапад, слаб, в Дунавската низина до умерен; в четвъртък в множеството региони ще стихне. На места в страната ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг. Дневните температури към този момент на всички места ще са позитивни, в множеството места сред 6 и 11 градуса.
 
 ThinkStock/Getty Images

В събота ще се усили южният вятър, изключително в източната половина от страната и там дневните температури ще доближат 10-15 градуса. Вечерта от запад ще стартират превалявания от дъжд.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР